Ik ben zelf helemaal geen autokenner, maar heb wel eens gehoord van de term 4 wheel drive. Omdat ik mezelf heb voorgenomen om elke dag wat nieuws te leren, besloot ik op zoek te gaan naar de belangrijkste voordelen van deze aandrijving. Wat blijkt, 4 wheel drive is op een aantal gebieden aanzienlijk beter dan een 2-wiel aandrijving. Wat zijn de belangrijkste voordelen van 4 wheel drive voor de normale bestuurder?

  • Comfort tijdens het rijden
  • Meer grip in lastige weersomstandigheden

De meeste auto’s met 4 wheel drive zijn terreinwagens. Deze auto’s worden ingezet om rond te rijden door ruig en wild gebied. De normale autorijder doet dit natuurlijk niet, maar kan toch voordeel hebben bij deze vorm van aandrijving. In de eerste plaats zul je merken dat je een stuk comfortabeler in je autostoel zit. Doordat alle wielen gelijkmatig worden aangedreven, ligt je auto een stuk beter op de weg. Dit merk je in bochten, maar ook tijdens het remmen of gewoon tijdens het afleggen van lange afstanden. Na verloop van tijd merk je een duidelijk verschil tussen 4 wheel drive en een andere aandrijving. Je zit met meer plezier in je auto en legt zonder zorgen honderden kilometers af. Kreeg je voorheen last van je rug? Met 4 wheel drive is dat misschien wel verleden tijd. De auto schokt minder en je zit daardoor een stuk beter in je stoel. De rit is altijd comfortabel.

4 wheel drive: meer grip op de weg

Een tweede voordeel van 4 wheel drive is dat de banden meer grip hebben. Dit merk je bijvoorbeeld tijdens zware weersomstandigheden. Wanneer het begint te sneeuwen en de wegen spekglad zijn, dan kun jij toch eenvoudig de weg op. Waar andere auto’s moeite hebben om van de plaats te komen, kom jij moeiteloos in beweging. Dit komt door het sperdifferentieel. Een sperdifferentieel zorgt dat het ene wiel van de auto niet veel sneller kan draaien dan het andere wiel. Dit is erg handig tijdens het rijden over ruig terrein, maar is voor normale gebruikers meestal minder interessant. In deze specifieke situatie is een sperdifferentieel echter wel heel handig. Beide wielen kunnen niet los van elkaar draaien, waardoor je niet in een situatie terecht komt waarbij het ene wiel vaststaat en het andere wiel eindeloos ronddraait door de sneeuw. Met 4 wheel drive houd je meer grip en kom je altijd waar je zijn moet. Niet iedere auto heeft 4 wheel drive en de meeste modellen voor de consument worden standaard geleverd met een andere aandrijving. Je hebt nu gezien wat de voordelen zijn, is het niet tijd om over te stappen? Ik heb dat in ieder geval wel gedaan! Op http://www.lesscher4wd.nl/ vind je de mooiste auto’s, stuk voor stuk met 4 wheel drive. Bij deze garage vind je nieuwe en gebruikte modellen, voor ieder dus wat wils. Heb je een auto gekocht en sta je met pech langs de kant? Klop dan gerust even aan bij deze garage. Het maakt niet uit waar je auto vandaan komt of welke aandrijving je hebt, men zal altijd proberen je weer op weg te helpen.

Een groot magazijn

De garage heeft zich gespecialiseerd in twee merken: Toyota en Nissan. Ben je dus in het bezit van één van deze merken, dan kun je vaak direct worden geholpen! De garage heeft een groot magazijn, waarin vrijwel alle onderdelen van deze twee merken liggen opgeslagen. De kans bestaat dat je probleem ter plekke verholpen kan worden met een onderdeel dat op voorraad is. Wat wil je nog meer? Neem snel een kijkje op bovenstaande site en bekijk hoe je het snelst in contact kunt komen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn