Ik woon sinds enkele jaren in Amsterdam. Amsterdam is berucht om het aantal fietsen dat dagelijks wordt gestolen. Als je een fiets onbewaakt achterlaat, is de kans groot dat hij wordt meegenomen. Je kunt je fiets eigenlijk alleen beschermen met een degelijk slot, maar niet iedereen heeft dat in huis. Het advies van de gemeente is daarom om een slot aan te schaffen van een goed merk zoals:

  • AXA
  • ABUS
  • IMPORT

Afijn, ik had net een nieuwe fiets gekocht en deze in een bewaakte fietsenstalling geparkeerd in de buurt van mijn werk. Ik dacht dat hij daar veilig stond, maar vlak voor ik wegliep plaatste ik voor de zekerheid toch het Axa slot dat ik een paar dagen eerder online had besteld. Ik liet mijn fiets vervolgens achter en wandelde naar mijn werk. Toen ik die avond terugkwam, was er iets opmerkelijks gebeurd: mijn fiets was een paar meter verplaatst en lag op de zij. Verbaasd liep ik naar de beveiliging en vroeg wat er gebeurd was. Wat bleek: er was ingebroken in de fietsenstalling en de dieven hadden meerdere fietsen meegenomen. Ze waren ongezien binnengekomen, maar op de beveiligingscamera’s was duidelijk te zien hoe ze verschillende fietsen meenamen. De beveiligers waren te laat ter plaatste en hadden ze niet meer kunnen stoppen. De dieven hadden ook geprobeerd mijn fiets mee te nemen. Op de beelden was te zien dat een van hen de nieuwe fiets wel kon waarderen en deze uit het rek trok. Hij probeerde de fiets snel naar de anderen te brengen, maar toen hij merkte dat er een Axa slot opzat liet hij hem abrupt vallen. De beveiligers waren natuurlijk in een vervelende stemming, maar konden daar toch om glimlachen. Ik was ontzettend blij dat ik een Axa slot had gekocht, maar ook dat dit van goede kwaliteit was. De inbreker had nog geprobeerd het slot open te breken, maar hij had weinig tijd en het was hem niet gelukt!

Axa slot van Fietsonderdelen Outlet

Ik heb mijn Axa slot gekocht bij de Fietsonderdelen Outlet. Op hun site, https://www.fietsonderdelenoutlet.nl/AXA-slot, vind je tientallen Axa sloten van uitstekende kwaliteit. De webshop verkoopt twee soorten sloten van het merk: ringsloten en kettingsloten. Ik heb in mijn jeugd altijd een ringslot gebruikt en dat is sindsdien niet veranderd. Toch weet ik ook dat de insteekkabels, die passen op de kettingsloten, erg goed zijn. De sloten zijn beschikbaar in diverse verschillende kleuren en groottes. Je moet wel goed opletten dat het geschikt is voor jouw fiets, anders kom je van een koude kermis thuis. Soms is een slot te groot, of juist te klein voor het frame. Ook bij de kettingsloten moet je oppassen: de insteekkabels zijn in veel gevallen niet universeel. Al met al ben ik ontzettend blij dat ik een Axa slot heb gekocht op bovenstaande site. Mijn nieuwe fiets heeft mij bijna 1000 euro gekost en dankzij een slot van een paar tientjes heb ik hem nog steeds in bezit! Ga snel naar bovenstaande site en bekijk welk Axa slot op jouw fiets past!

Vragen over een specifiek product

Heb je vragen over een specifiek Axa slot? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van FietsonderdelenOutlet.nl. Zij helpen je graag bij het uitzoeken van een slot dat geschikt is voor jouw fiets. Ze kunnen je ook adviseren over het type slot dat je nodig hebt. Je kunt contact opnemen via het contactformulier op de site, of een e-mail sturen naar het opgegeven e-mailadres. Ik hoop dat een Axa slot ook jouw fiets weet te redden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn