Ik manage al een aantal jaar een webshop voor gereedschap. De verkoop verliep in de beginjaren uitermate goed. Ik was dan ook een van de pioniers op het gebied van gereedschap dat online verkocht werd. Sterker nog ik was de eerste webshop van Nederland. Door de jaren heen heb ik me voornamelijk gefocust op het behoud van het klantencontact en de uitbreiding van het assortiment. Ook de relatie met de leveranciers behoorde tot mijn takenpakket. Dit verliep jaren goed, totdat de afgelopen 2 jaar de verkoop enorm afnam. Ik zag elke maand de cijfers teruglopen. Nu was ik me ervan bewust dat de website wellicht vernieuwd moest worden. Dat had ik in al die jaren nog geen een keer gedaan. Ik dacht in eerste instantie dat het voornamelijk daaraan te wijten was. Dat bleek niet zo te zijn toen ik de gehele website vernieuwd had. Een vriend van me raadde al eerder aan dat ik me misschien een keer moest gaan verdiepen in marketing en een cursus online marketing zou moeten gaan volgen. Hij had namelijk een jaar eerder al een cursus online marketing gevolgd aan de Saxion Hogeschool van Enschede. Nu woon ik zelf in Deventer, dus wilde ik me daar eerst niet in gaan verdiepen. Totdat ik even een kijkje nam op de website van Saxion. De mogelijkheden waren eindeloos. En blijkbaar zit er ook een vestiging van Saxion in Deventer, dat kwam mij nog eens goed uit. Er waren diverse variaties mogelijk wat betreft een cursus in online marketing. Saxion biedt de volgende cursussen aan:

  • Marketingkansen creëren met businessmodellen
  • Business Marketing-B
  • Marketing-A
  • Cursus Online Marketing (advanced cursus)
  • Cursus Online Marketing (basiscursus)
  • Online Marketing toepassen

Mijn ogen duizelden van de vele opties, maar ik ben al snel gegaan voor de cursus online marketing basiscursus. Ik moest bij wijze van spreken het hele vak eigenlijk nog leren. Mijn achtergrond was meer geënt op verkoop in het algemeen. Ik had niet veel ervaring met de digitale ontwikkelingen van tegenwoordig.

Een cursus Online Marketing: de oplossing voor je webshop

In deze 12 weken durende stoomcursus wordt je voorbereid om maximaal rendement te behalen uit je webshop. Dat is wat ze op de website beloven en wat ik je ook kan garanderen. Dat kan ik nu zeggen na de cursus drie maanden geleden afgerond te hebben. Het was even een investering van 1495 euro, maar die investering was het driedubbel waard. Zo is mijn omzet de afgelopen maanden al elke maand gegroeid. Door een paar simpele aanpassingen aan mijn webshop blijven mensen langer rondkijken en is er meer traffic van en naar mijn website. Zo leer je hoe je via google beter gevonden kunt worden. Dit wordt ook wel SEO genoemd. En zo zag ik na elke aanpassing mijn ranking ook verbeteren in google. Dat was nog eens een uitkomst. Op deze manier werd ik al veel beter gevonden door mijn potentiële klanten. En dit zag ik terug in mijn omzetcijfers. Daarnaast leer je ook hoe je advertentiecampagnes kunt opzetten in deze cursus online marketing. Dit wordt onderhouden via Google Adwords. Ook dit moet je even door hebben. Voor mij was het even wennen aan de terminologie, maar ik had het al vrij snel door. De eerste campagne was in ieder geval al een succes. Ik verkocht hierdoor 20% meer dan voorheen.

Contact

Zoals eerder aangegeven is er voor elk niveau een geschikte cursus online marketing te vinden. Mocht je nog twijfelen of een cursus online marketing wel iets voor jou is. Lees ook : Online Marketing (Advanced Cursus) | Cursussen | Saxion Parttime School Website

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn