Het staat als een paal boven water dat Legionella preventie heel erg belangrijk is voor ieder bedrijf dat iets doet met watervoorzieningen. Of u nu de baas bent van een waterzuiveringsinstallatie, werkt in de horeca of in de levensmiddelenindustrie, het moge duidelijk zijn dat Legionella preventie ook in uw bedrijfsvoering een belangrijke plek moet innemen. Gaat het fout en is er sprake van een uitbraak, dan kan het goed mis gaan. met letterlijk fatale gevolgen. Zo veroorzaakt deze bacterie de levensgevaarlijke Veteranenziekte, een longontsteking die zeker onder de zwakkeren onder ons erg gevaarlijk kan zijn. Ook het water in uw leidingen is niet te gebruiken en dat leidt tot verlies. U moet immers erg veel reinigen en misschien wel delen van de leiding vervangen. Terwijl u met de juiste filters, een regelmatige controle en een goede instructie van uw werknemers al een stap in de goede richting zet. Want dat is in principe waar Legionella preventie op neerkomt. Natuurlijk is een beheersplan ook absoluut geen overbodige luxe. Een dergelijk plan moet op maat gemaakt worden en dat betekent dat u daar het beste een gekwalificeerd professioneel bedrijf voor kunt inschakelen. En dat is waar wij van biolab.nl om de hoek kijken. We bekijken de huidige staat van uw bedrijf en dan met name uw leidingen, hoe het personeel op dit moment aan Legionella preventie doet en waar er verbeterpunten liggen. Lees daarom eens de site door of neem direct contact met ons op zodat we een afspraak kunnen inplannen.

Doet uw bedrijf eigenlijk wel aan Legionella preventie?

Het is aldus van groot beland dat uw Legionella preventie op orde is. En dat is waar we u graag bij helpen. We zijn gespecialiseerd in het opstellen van rapporten over de veiligheid binnen uw bedrijf. Daarnaast helpen we u in het begeleiden van de juiste Legionella preventie. Wat is er binnen uw sector noodzakelijk om tot een nauwsluitende analyse te komen? Wat moet er veranderen binnen uw bedrijfscultuur? En waar liggen struikelblokken in de weg? U wilt als bedrijf geen risico lopen maar ook zeker niet zijn. De boetes en de veiligheidsrisico’s zijn extreem hoog dus u bent een dief van de portemonnee als u juist niets aan Legionella preventie laat doen. de kans dat u hier trouwens aan moet voldoen is bijzonder groot als u werkzaam bent in één van de branches die we hierboven hebben genoemd. U bent in die gevallen doorgaans verplicht om aan Legionella preventie te doen en te blijven voldoen.

  • We komen graag bij langs om een risicoanalyse te maken,
  • Op basis van de uitkomst kunnen we veranderingen voorstellen voor de korte termijn,
  • En we stellen een beheersplan op zodat de kans op een potentiële besmetting tot een miniem wordt beperkt.

Naast waterkwaliteit kunt u bij Biolab ook terecht voor andere diensten zoals het meten van de luchtkwaliteit, meten op asbest, CO2 maar ook het keuren van woningen. Uiteraard bieden we voor al deze metingen een oplossing aan zodat u problemen in de toekomst kunt vermijden.

Laat vandaag nog een beheersplan opstellen

Hebt u al jaren niet meer gekeken naar Legionella preventie? Dan wordt het de hoogste tijd om hier werk van te maken. klim in de pen en schrijf ons eens aan. We kijken graag even met u mee en kunnen vervolgens een plan van aanpak opstellen. Dat kan ook voortijdig in de zin dat we een offerte kunnen opstellen met daarin de specificaties die op uw bedrijf van toepassing zijn. Het is vervolgens geheel aan u om hier al dan niet akkoord mee te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn