Rijdt u veel met de auto op de weg, dan is de kans dat u eens een ongeluk meemaakt redelijk aanwezig. Het is in dat soort gevallen altijd erg handig om een dashcam in de auto te hebben. Bij ongelukken is het immers altijd belangrijk om de veroorzaker ervan aan te kunnen wijzen. Dit vinden niet alleen politie en justitie, maar ook voor verzekeringsmaatschappijen is dit van groot belang. Een dashcam geeft duidelijkheid over wie het ongeval nu veroorzaakt heeft en wie slechts slachtoffer er van was. In veel gevallen spelen deze vragen niet, als beide partijen bijvoorbeeld dezelfde lezing geven van de gebeurtenissen, is er niets aan de hand. In andere gevallen kan het zo zijn dat u met elkaar van mening verschilt over wie nu precies schuldig is, maar dan zijn er getuigen die uitsluitsel kunnen geven. Als dat allemaal niet het geval is, dan komt een dashcam zeer goed van pas. Dit is een apparaatje dat u simpelweg met een zuignap aan bijvoorbeeld de voorruit van uw auto kunt bevestigen en dat u aansluit op de sigarettenaansteker. Tijdens het rijden zal er gefilmd worden en deze beelden komen zeer goed van pas op het moment dat u betrokken raakt bij een ongeval. U bent dan niet langer afhankelijk van getuigen, maar u kunt de politie gewoon de beelden van uw dashcam tonen. Zo is er voor hen meteen duidelijkheid over wat er gebeurd is en wie dus als schuldige aangewezen dient te worden. Zoals gezegd vinden ook verzekeringsmaatschappijen deze beelden erg fijn, zo is het immers meteen duidelijk welke maatschappij de schade dient te vergoeden. Voor uzelf is het om deze reden ook erg prettig om een dashcam te hebben, zo voorkomt u dat u zelf extra kosten moet maken voor de schade.

Dashcam bij parkeren

Het mag dus duidelijk zijn dat de dashcam veel voordelen biedt als u op de weg betrokken raakt bij een ongeval. Maar uw voertuig kan natuurlijk ook schade oplopen op het moment dat deze gewoon ergens geparkeerd staat. In dat geval bent u helemaal aangewezen op de goedwillendheid van degene die de schade veroorzaakt heeft of van toevallige getuigen. Helaas kunt u hier vaak niet op rekenen. Ongevallen zijn bovendien niet de enige manier waarop uw autoschade op kan lopen, ook inbraak kan hiervoor zorgen. Aangezien dergelijke vandalen zich er eerst van zullen vergewissen dat er geen getuigen rondlopen, hebt u dan helemaal niets om op terug te vallen. Kiest u echter voor een dashcam met parkeermodus, dan is de kans groot dat u beelden hebt van de dader. Hoe werkt dit nu precies? Tijdens het rijden sluit u de dashcam aan op uw sigarettenaansteker en krijgt de accu kans om zich op te laden. Zet u de auto uit, dan schakelt de camera zich ook meteen uit. U kunt er echter voor kiezen om deze dan in de parkeermodus te zetten. Er wordt dan niet continu gefilmd, maar de dashcam gaat in een stand-by stand. Op het moment dat er beweging rond uw voertuig gedetecteerd wordt, gaat het cameraatje aan en wordt er gefilmd. De kans is groot dat dan het betreffende voertuig op film komt te staan of de dader van de inbraak. Hebt u deze beelden, dan geeft u de politie daarmee een veel grotere kans om de daders te achterhalen. Zij hebben dan immers in ieder geval een uitgangspunt en iets om mee te werken. Ook voor uw verzekeringsmaatschappij is dit prettig, want de kans wordt dan een stuk groter dat de persoon achterhaald wordt op wie zij de schade kunnen verhalen. Zowel tijdens het rijden, als tijdens het parkeren kan het dus zeer gunstig zijn om over een dashcam te beschikken.

123carcam

Lijkt het u ook wel iets om een dashcam in uw auto te hebben? Dan bent u bij 123carcam aan het juiste adres. Zij hebben een zeer ruim assortiment op dit gebied, waardoor u bij hen altijd een geschikt apparaatje kunt vinden. Zij bieden niet alleen modellen voor de gemiddelde weggebruiker, maar zij hebben ook speciale modellen voor:

  • campers
  • professionele weggebruikers
  • vrachtwagens en bussen

Het zal voor zich spreken dat een groter voertuig een ander soort dashcam nodig heeft dan een gewone personenwagen. Vaak zit de voorruit immers een stuk hoger en is er dus een andere hoek van filmen nodig. Bovendien zijn vrachtwagenchauffeurs en andere professioneel weggebruikers vaak veel meer uren op een dag aan het rijden, wat andere eisen stelt aan het materiaal. Zo moet de dashcam meer mogelijkheden bieden wat betreft het opslaan van de beelden, er moet vaak veel meer uur aan beeldmateriaal opgeslagen kunnen worden. Zoals gezegd vindt u bij 123carcam een ruime keus op dit gebied en zij kunnen u altijd adviseren over welk model voor uw situatie de meest geschikte keus is. U vindt bij hen bovendien niet alleen de beste dashcam tegen de scherpste prijs, u kunt bij hen ook terecht voor diverse accessoires, zoals extra geheugenkaarten. Dit kan tijdens uw vakantie bijvoorbeeld goed van pas komen, u kunt de camerabeelden dan ook gebruiken als mooie herinnering aan de reis die u gemaakt hebt. Rijdt u onderweg over mooie wegen, dan hoeft u niet snel uw fotocamera of videocamera op te zoeken om te gaan filmen, maar u kunt gewoon de filmbeelden gebruiken die door de dashcam al automatisch worden gemaakt. Ook daarvoor gaat u dus naar 123carcam!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn