Ben jij een verstokte roker? Dan kan het overstappen op de e sigaret voor jou een uitkomst zijn! Steeds meer rokers willen graag stoppen met deze gewoonte, omdat ze weten hoe slecht voor hun gezondheid het is. Maar in veel gevallen is de verslaving zo sterk, dat stoppogingen keer op keer vergeefs blijken te zijn. Dat is natuurlijk erg zonde, want ook jij wilt graag zo gezond mogelijk oud worden. Dit kun je voor elkaar krijgen door een overstap op de e sigaret. Deze is namelijk eigenlijk nauwelijks ongezond te noemen, maar tegelijkertijd kun je wel je gewoonte in stand houden. Want dat is het hem vaak, je bent zo gewend om na het eten een sigaretje op te steken, om maar een voorbeeld te noemen. Deze gewoonte doorbreken blijkt erg lastig te zijn. Bovendien heb je natuurlijk te maken met een nicotineverslaving, waar je ook niet zomaar vanaf komt. Als je een e sigaret gaat gebruiken, kun je toch blijven roken en toch je portie nicotine binnen krijgen, zonder dat je te maken krijgt met alle andere schadelijke stoffen die wel in tabak zitten.

E sigaret en e liquid

Hoe kan het nu dat een e sigaret zoveel minder schadelijk voor de gezondheid is? Dat heeft te maken met het feit dat er niets verbrand wordt. Bij het verbranden van tabak komt er natuurlijk rook vrij, dat in jouw longen terecht komt en zo ook in de rest van je lichaam. Maar ook komen er andere schadelijke stoffen vrij, zoals teer. Het zal voor zich spreken dat dit niet bepaald bevorderlijk is voor jouw gezondheid. Als je een e sigaret gebruikt, dan wordt er echter niets verbrand, er wordt iets verdampt. In dit elektrische apparaatje stop je namelijk een vloeistof, e-liquid genaamd, en deze wordt verwarmd. Door het verwarmen ontstaat er een damp en deze adem jij vervolgens in. In plaats van roken wordt dit daarom ook wel dampen genoemd. In deze damp bevinden zich eigenlijk nagenoeg geen schadelijke stoffen, waardoor jij je gezondheid echt een plezier doet met een overstap. En niet alleen jezelf doe je een plezier, ook de mensen die gedwongen zijn mee te roken zullen een overstap waarderen. Bovendien bied jij jezelf ook een groot voordeel door een e sigaret te gaan gebruiken, de liquids zijn namelijk in veel verschillende variaties verkrijgbaar. Dit maakt afwisseling een goede mogelijkheid!

Diverse merken

Wat voor variaties bestaan er nu in de vloeistoffen die jij in je e sigaret kunt gebruiken? Er bestaan:

  • verschillende merken
  • diverse smaakvarianten
  • gradaties in nicotinegehalte

Als je voor het eerst gebruik gaat maken van dergelijke producten, dan is het verstandig om je eerst wat beter hierover te informeren. Welke merken kun je nu bijvoorbeeld het best gebruiken? Het is aan te raden om te kiezen voor Europese of Amerikaanse producten, aangezien deze zeer streng gecontroleerd worden. Je kunt er dan ook echt zeker van zijn dat ze volkomen veilig zijn in gebruik. Een ander aandachtspunt voor de vloeistof voor de e sigaret, is dat je een nicotinegehalte moet bepalen. Hoeveel van deze stof wil jij per keer binnenkrijgen? Vergelijkbaar aan zware shag of juist aan een licht tabaksproduct? Of wil jij juist helemaal geen nicotine meer in je lichaam krijgen. Vervolgens zijn er nog de vele smaken waar je uit kunt kiezen, zoals bloemen, fruit, tabak of drank. Er zijn veel mogelijkheden! Bekijk dus eerst eens wat er mogelijk is voordat je overgaat tot de aanschaf van een e sigaret en liquids, dan voorkom je dat je een product koopt waar je achteraf niet zo heel erg tevreden mee bent.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn