Als klein bedrijf in Nederland ben je zelf verantwoordelijk voor je administratie. Daartoe behoren onder meer de facturen die je stuurt, de klantgegevens die je verzamelt en alle correspondentie. Je mag zelf bepalen hoe je die gegevens opslaat, digitaal of op papier. Voor facturen geldt echter een aanvullende eis: je bewaart de factuur in hetzelfde format als waarin je hem verstuurd hebt. Dat betekent dat je of al je facturen per post moet sturen, of een eigen factuur moet ontwerpen voor gebruik op de computer. En juist dat laatste kan veel tijd kosten. Wanneer je zelf aan de slag moet in Photoshop, kan het dagen duren voor je een redelijk ontwerp hebt geproduceerd. Gelukkig het ook mogelijk om je facturatie uit te besteden. Je laat je facturen dan opstellen door onafhankelijke software, van waaruit je ze ook direct kan versturen. Het uitbesteden van je facturatie heeft een aantal voordelen:

  • Betalingsstatus per klant
  • Volledige controle over de administratie
  • Diverse templates

Om te beginnen krijg je van iedere factuur de betalingsstatus te zien. Zo kun je goed in de gaten houden of een klant binnen de afgesproken termijn betaalt. Stuur je vaker een factuur naar dezelfde klant? Dan worden die gegevens bijgehouden. Je kunt dan precies zien of een klant op tijd het verschuldigde bedrag overmaakt, of dat hij daar consistent te lang mee wacht. Je kunt je eigen dienstverlening daarop aanpassen. Vergeet een klant te betalen, al dan niet per ongeluk, dan kun je automatisch een herinnering sturen. Kortom: het systeem neemt je gewoon een heleboel regelwerk uit handen. Jij kunt je bezighouden met je werk, terwijl je betalingen rustig binnenkomen. Ben jij op zoek naar een facturatie programma? Surf dan naar faktumfactuur.nl. Faktum Factuur is de factuur software voor de kleine zelfstandige en het MKB. Klik op de link als je meer wilt weten over de mogelijkheden!

Facturatie en administratie hand in hand

Je facturatie is een belangrijk onderdeel van je administratie. Je kunt de twee niet scheiden. Daarom kun je in bovenstaand programma ook een groot deel van je administratie doen. Je kunt dus niet alleen facturen versturen, maar bijvoorbeeld ook pakbonnen verzenden, orderbevestigingen maken, herinneringen sturen, contacten opslaan en artikelen beheren. Alle gegevens die je invult worden uiteraard goed beveiligd. Door je facturatie digitaal onder te brengen, krijg je dus ook de controle over je administratie weer terug. Tot slot heb je bij Faktum Factuur de keuze uit verschillende templates. Met een template verandert de opmaak van je factuur. Je kunt een template ook zelf aanpassen, om een compleet eigen factuur te maken. Je facturatie uitbesteden heeft dus alleen maar voordelen: waarom doe jij het nog handmatig? Klik direct op de link in dit artikel, dan kom je meer te weten over de voordelen van online facturatie. Vergeet niet de handige instructievideo’s te kijken. Daarin krijg je meer uitleg over de functionaliteit van de software. Iedereen kan met Faktum Factuur werken, je hoeft absoluut niet goed met computers te zijn!

Een vriendelijke klantenservice

Voor nieuwe gebruikers kan de software best wel ingewikkeld zijn. Hoe sla je nou precies klantgegevens op, of hoe maak je een eigen ontwerp voor een factuur? Met al die vragen kun je bij de klantenservice terecht. Zij staan iedere werkdag voor je klaar, zowel telefonisch als via de mail. Op de site vind je ook een overzicht van veel gestelde vragen. Heb je een vraag over de functionaliteit van het programma, dan is de kans groot dat je daar het antwoord vindt! Je vindt de veel gestelde vragen onder het kopje ‘Support’.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn