Verpakkingsmachines zijn er in veel soorten en mate. Een fabriek die conserven maakt, maakt gebruik van verschillende van deze machines, zoals de felsmachine. Zo kunnen blikken met conserven goed en veilig verpakt worden. Dit moet goed gebeuren, omdat bij deze producten de kwaliteit van de inhoud af kan hangen van de kwaliteit van de verpakking. Heb je bijvoorbeeld conserven in een blik waar een klein gaatje in zit, dan is het hele effect wat het conserveren op de inhoud heeft, teniet gedaan. De houdbaarheid wordt dan dus aanzienlijk korter dan bij een gesloten blik. 

Welke machines worden er nu zoal gebruikt bij het verpakken van voeding in blik? Een klein greep uit de machines die je kunt tegenkomen op een plek waar wordt ingeblikt:

  • Afvulmachine
  • Felsmachine
  • Eindverpakkingsmachines
  • Transportbanen

Afvulmachines zorgen dat de producten in het blik worden gedaan, in de juiste hoeveelheid. Een felsmachine zorgt ervoor dat de blikken op de juiste manier gesloten worden. De eindverpakkingsmachines zorgen voor de extra verpakking voordat de producten de mark opgaat. Deze machines verpakken bijvoorbeeld in een tray of een doos, of voorzien de blikken van een plastic wrap. Transportbanen transporteren de producten van A naar B en zorgen dat het geheel naadloos op elkaar aansluit. Al deze machines kun je aanschaffen bij Andre de la Porte Packaging.

Wat doet een felsmachine?

Een van de belangrijkste machines bij het conserveren in blik is misschien wel de felsmachine. Wat doet deze machine nu precies? Het is eigenslijk vrij simpel. Felsen betekent het ombuigen van een materiaal. Doordat dit wordt ingezet bij dun plaatmateriaal, kunnen twee delen aan elkaar worden verbonden. Dit gebeurt bij een blik bijvoorbeeld met het deksel van het blik en het blik zelf. De felsmachine zorgt ervoor dat deze gefelst worden, waardoor het blik helemaal gesloten wordt.Het wordt dus ook wel een blikkensluiter genoemd.

Hoe kom ik aan een felsmachine?

Heb je zelf met je bedrijf een felsmachine nodig omdat je blikken wilt sluiten? Of heeft u een andere machine nodig voor het vullen of verpakken? U kunt dan eens kijken of u online iets kan vinden bij de winkel van Andre de la Porte Paackaging. Deze winkel specialiseert zich volledig in de verkoop van dit soort machines. Naast de afvalmachines, pelsmachines, eindverpakkingsmachines en transportbanen hebben zij ook allerlei andere producten in het assortiment die onontbeerlijk zijn in de productie van veilig voedsel. Zo kun je hier meetapparatuur voor temperatuuur aanschaffen. Ook in het ruime assortiment beschikbaar zijn metaaldetectors. Met deze apparaten kun je controleren of het voedsel geen gevaarlijke zware metalen bevat. Ook camerasystemen zijn te koop bij dit bedrijf.

Bij Andre de la Porte Packaging zijn verschillende soorten felsmachine te koop. Van Stiller is er keuze uit een volautomatische blikkensluiter en een halfautomatische blikkensluiter. Wil je weten wat het meest geschikt is voor jouw productie? Met al meer dan 100 jaar ervaring in de blikverpakking is Andre de la Porte Packaging een zeer goede adviseur, met kennis van zaken. Het bedrijf staat bekend om hun maximale kwaliteitszorg. Twijfel dan ook niet, en neem rustig eens contact met ze op. OF je nu vragen hebt over de aanschaf van een nieuwe felsmachine, of een andere verpakkingsmachine nodig hebt, ze kunnen je vaak goed helpen.

https://adlppack.com/felsmachine/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn