Tegenwoordig beschikt iedereen over een fototoestel en door de mogelijkheden van digitale fotografie kan iedereen zoveel foto’s schieten als hij zelf wil. Maar bij het bekijken op de computer vallen de resultaten vaak tegen. Herken je dit? Dan kan een fotografiecursus van Schnek een goede keus voor jou zijn. Het belangrijkste om te leren is het herkennen van wat een mooi beeld oplevert. In het wilde weg maar wat plaatjes schieten, levert vaak teleurstellende resultaten op. Je wilt mensen mooi in beeld krijgen, je wilt een landschap recht doen en de schoonheid op de gevoelige plaat vastleggen. Bij Schnek kun je leren hoe je dat doet, in de eerste plaats door te leren herkennen wat een mooie compositie is. Je zult dan inzien dat het plaatsen van de horizon op een andere hoogte al voor een heel ander soort beeld kan zorgen, net als het plaatsen van het belangrijkste object links of rechts van het midden in plaats van centraal. Het vinden van een mooie compositie is deels iets waar je gevoel voor moet hebben, maar je kunt het ook zeker leren aan de hand van tips van goede fotografen. Door het volgen van een cursus bij Schnek leer jij je composities te verbeteren en dit zal meteen terug te zien zijn in mooiere foto’s.

Schnek leert je cameratechniek

Creativiteit en een oog voor detail en compositie zijn dus van belang, maar om hier echt iets van te kunnen maken, moet je ook kennis hebben van techniek. Ook dit kun je uiteraard bij Schnek leren, bijvoorbeeld in de basiscursus cameratechniek. Je neemt daarbij je eigen fotocamera mee, zodat je meteen weet hoe je er thuis ook mee aan de slag kunt gaan. De docent kan je dan onderwijzen over belangrijke technische aspecten als diafragma, sluitertijd en belichting. Iedere beginnende fotograaf heeft wel eens te maken met het probleem dat een foto onderbelicht of juist overbelicht is. Of dat de scherptediepte niet goed gelukt is. Bij Schnek kunnen ze je leren hoe je dergelijke zaken voorkomt. Je leert hoe je door het instellen van het diafragma de scherptediepte zelf kunt regelen en hoe je ervoor zorgt dat alles goed belicht is. Je leert ook wanneer het belangrijk is om te kiezen van een korte sluitertijd en wanneer je juist een langere kiest. En natuurlijk hoe de sluitertijd zich verhoudt tot het diafragma. Na een cursus basistechniek van Schnek hoef jij niet meer te vertrouwen op de autofocus en de automatische instellingen die je camera biedt, maar kun je alles handmatig zo instellen dat het de mooiste beelden oplevert.

Diverse cursussen

Bij Han Schnek Fotografie Workshops, kun je terecht voor een ruim aanbod aan cursussen. Het is goed om te weten dat je er niet alleen terecht kunt voor groepscursussen, maar dat je ook individuele lessen kunt krijgen. Zo kun je kiezen voor het leren van het werk en het inzicht van anderen, of zelfstandig aan de slag gaan met veel aandacht van de docent. Je kunt kiezen uit meerdaagse cursussen, maar ook eendaagse workshops behoren tot de mogelijkheden. Bij Schnek kun je bovendien terecht voor alle vormen van fotografiecursussen, zoals:

  • basis workshops cameratechniek
  • gevorderde workshops cameratechniek
  • basis workshop over compositie
  • cursussen over vakantie- en reisfotografie
  • sprekende portretten leren maken
  • alles leren over goed flitsen
  • fotograferen in zwart-wit

Daarnaast bieden zij ook fotoreizen aan, waarbij je met een groep en docent op reis gaat en ter plekke leert over reisfotografie. En uiteraard kun je bij Han Schnek Fotografie Workshops ook terecht voor een cursus over nabewerking, waarmee je leert hoe je digitale foto’s kunt bewerken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn