Als je al je hele leven hebt gerookt, kan het ver weg lijken om ermee te stoppen. Het is frustrerend en het lijkt bijna onmogelijk. Tegenwoordig is er niemand die niet weet dat roken niet goed voor je is. Het is slecht voor je hart en bloedvaten, voor je huid, voor je keel en voor je longen. In de Westerse wereld beginnen steeds minder mensen met roken en steeds meer mensen willen ermee stoppen. Maar dat gaat niet voor iedereen even gemakkelijk, ook al heb je goede bedoelingen en de juiste motivatie. Acupunctuur helpt om te stoppen met roken. In dit artikel vertellen we hoe en waarom. Om dit te begrijpen, vertellen we eerst over hoe een verslaving werkt. De verslaving aan sigaretten en andere vormen van roken wordt veroorzaakt door een verandering binnen de hersenen. Nicotine geeft een signaal van voldoening in de hersenen. Je hersenen wennen daaraan en op een gegeven moment wordt dit signaal normaal voor je hersenen. Als de nicotine tijdelijk niet aanwezig is, voel je je minder voldaan dan normaal. Dit wordt als onprettig ervaren en geeft zowel mentale klachten, zoals irritatie, stress of depressie, als fysieke klachten, zoals rillingen of vermoeidheid. Sommige mensen kunnen zonder enige moeite stoppen en andere mensen moeten ervoor vechten. Er zijn diverse manieren, methodes en producten om je van een rookverslaving af te helpen, zoals:

  • Nicotinepleisters;
  • Kauwgom;
  • Mobiele apps;
  • Medicijnen;
  • Boeken;
  • Hypnose.

En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Ze ondersteunen het proces om te stoppen met roken, om je wilskracht te versterken of door een vervanger van sigaretten aan te bieden. Maar niet iedere werkwijze leidt tot een positief resultaat. Echter, stoppen met roken door acupunctuur blijkt wel zeer effectief te werken.

Stoppen met roken door acupunctuur: hoe zit dat?

Wat steeds meer mensen ontdekken is de effectiviteit van een behandeling met acupunctuur. Acupunctuur helpt men te stoppen met roken omdat het probleem helemaal anders aangepakt wordt. Acupunctuur beïnvloedt de energiestromen in het lichaam, deze worden ook wel de meridianen genoemd. Zo wordt zowel het lichamelijke als mentale ongemak verlicht welke je kunt ervaren bij stoppen met roken tijdens een acupunctuur behandeling. Wanneer de lichamelijke en mentale ongemakken zijn afgenomen, is de behoefte om weer een sigaret aan te steken een stuk kleiner. De hersenen leren om zonder nicotine te functioneren. Acupunctuur helpt dus om te stoppen met roken en zorgt ervoor dat je minder behoefte hebt om later weer te beginnen met roken. Na verloop van tijd ben je helemaal van je verslaving verlost.

Hoe vind je een goede behandelaar?

Er zijn steeds meer acupuncturisten in Nederland. Om iemand te vinden die je kan helpen om te stoppen met roken met acupunctuur, moet je zoeken naar een ervaren therapeut met de juiste opleiding. Deze vind je bij acupuncturistenoverzicht.nl. Op deze website staat een overzicht van gecertificeerde acupuncturisten in meer dan 15 steden in heel Nederland. Alle therapeuten op het Acupuncturisten Overzicht zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur of Zhong. Daardoor weet je dat je een ervaren therapeut hebt die je kan helpen om te stoppen met roken met acupunctuur. Omdat een rookverslaving nogal gecompliceerd is, is het moeilijk om vooraf in te schatten hoe veel tijd iedere persoon nodig heeft om te stoppen met roken met acupunctuur. In sommige gevallen duurt de behandeling enkele weken en soms duurt het wat langer. Het is daarom belangrijk om een deskundig therapeut te vinden in wie je volledig kunt vertrouwen. Acupuncturistenoverzicht.nl helpt hierbij. Sommige verzekeraars vergoeden een behandeling met acupunctuur vanuit een aanvullend pakket.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn