Afgelopen winter ben ik samen met een vriendin voor het eerst van mijn leven op wintersport gegaan. Omdat skiën en snowboarden ons iets te ver gegrepen leek, hebben we voor sneeuwschoenwandelen gekozen. Dit bleek de ideale keus te zijn voor onze eerste kennismaking met wintersporten. We wisten niet goed wat te verwachten van sneeuwschoenwandelen, maar het was een zeer geslaagde eerste ervaring. Via de professionele wintersporter Roy van Langen hebben wij het meest geschikte wintersportprogramma voor ons kunnen laten opstellen. Roy heeft al vele jaren ervaring met wintersporten, waaronder sneeuwschoenlopen. Samen met hem en een groepje van vijf anderen sneeuwschoenwandelen was dan ook een zeer goede ervaring. We voelden ons veilig en op ons gemak en de stemming zat er direct goed in. Roy weet niet alleen goed hoe hij mensen moet begeleiden in wintersporten, hij is ook een heel vriendelijke en gezellige begeleider. Ook met de andere mensen in de groep konden we het al snel goed vinden. Dit weet je van tevoren natuurlijk nooit, maar in ons geval klikte het gelukkig goed. Iedere dag hebben we samen genoten van deze onvergetelijke reis. We kunnen dan ook niet wachten tot de volgende winter om weer op wintersport te gaan.

Meerdere dagen sneeuwschoenwandelen in de Oostenrijkse Alpen

Voor onze eerste wintersportervaring hebben we gekozen voor de sneeuwschoenwandeling in de Oostenrijkse Alpen. Ook wel bekend als de noordelijke Kalkalpen. Deze omgeving leent zich uitstekend voor een activiteit als sneeuwschoenwandelen. De routes zijn uitdagend, maar vragen niet te veel van je als beginnende wintersporter. Roy wist natuurlijk ook goed hoe hij het programma het best kon indelen, zodat we rustig begonnen met sneeuwschoenwandelen en steeds weer een stapje verder gingen. In totaal duurde de reis zeven dagen, waarvan we meerdere dagen hebben gewandeld. Hoewel de wandelingen best lang waren, voelde dit niet zo, omdat het tempo niet te hoog lag. Ook de adembenemende omgeving hielp natuurlijk. Terwijl je tijdens het sneeuwschoenwandelen de prachtige omgeving in je opneemt, heb je bijna geen erg in de tijd. De dagen zijn voor mij en mijn vriendin dan ook omgevlogen. We hadden best nog wat langer willen blijven. Om je een idee te geven van wat je allemaal kunt verwachten van een sneeuwschoenwandeling vind je hieronder een overzicht van onze ervaringen:

  • Kennismaking met gereedschappen als lawinepieper, schep en sonde
  • Prachtige vergezichten over de Oostenrijkse Alpen
  • Wandelingen door bossen, Alpenweides en meer

Werken aan je fitheid in sneeuwlandschappen

Nog een reden waarom mijn vriendin en ik kennis wilden maken met sneeuwschoenwandelen, is onze fitheid. We sporten allebei wekelijks, maar we wilden een nieuwe ervaring opdoen om aan onze fitheid te werken. Hoewel we aardig fit zijn, willen we natuurlijk ook de motivatie hebben om fit te blijven. Na onze wintersportvakantie weten we in ieder geval dat het sneeuwschoenwandelen een goede manier is om te sporten. Als het aan ons ligt gaan we vaker op wintersport, het liefst ieder jaar. Naast sneeuwschoenwandelen willen we volgende keren natuurlijk ook andere wintersporten gaan proberen. Wie weet gaan we zelfs een keer snowboarden. We kunnen de reizen van https://www.royvanlangen.nl/ aan iedereen aanraden. Naast sneeuwschoenwandelingen heeft Roy nog veel meer programma’s te bieden. Ook ‘normaal’ wandelen behoort tot de opties. De website is heel overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik, dus je kunt eenvoudig meer te weten komen over de mogelijkheden. Ook contact opnemen via de telefoon of mail kan natuurlijk. Je wordt vriendelijk te woord gestaan en er is voldoende ruimte voor vragen. Zo heb je jouw wintersportvakantie zo gepland en kun je ook genieten van een onvergetelijke reis. We wensen je alvast veel reisplezier.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn