Wanneer u naar de Verenigde Staten gaat voor minder dan 90 dagen dan heeft u een visum hiervoor nodig. Dit visum wordt ook wel ESTA genoemd, oftewel Electronic System for Travel Authorization. U kunt de aanvraag voor dit visum doen met het ESTA formulier. We raden u aan om dit te doen via de website esta-aanvragen.com.

  • In het Nederlands
  • Betalen met iDeal
  • Groepsaanvraag

Op de officiële website kunt u uiteraard ook het ESTA formulier vinden. Er zitten echter een aantal nadelen aan het gebruiken van deze website. Ten eerste is alles er alleen in het Engels te vinden. Wanneer u de Engelse taal niet goed genoeg beheerst, dan kan dit erg vervelend en lastig zijn. Op de website esta-aanvragen.com vindt u de aanvraag niet alleen in het Nederlands, maar heeft u ook de keuze voor veel meer betalingsmogelijkheden. Zo kunt u hier betalen met iDeal en PayPal in plaats van alleen maar met creditcard. Op de officiële website kunt u het ESTA formulier alleen maar per persoon aanvragen. Reist u met het hele gezin of met een groep mensen, dan moet dit dus per persoon ingevuld en betaald worden. Via de website esta-aanvragen.com kunt u dit een stuk sneller doen. Hier is namelijk een groepsaanvraag mogelijk en u betaalt dan ook alles in keer. Wel zo makkelijk!

Tips voor het invullen van het ESTA formulier

Het invullen van het ESTA formulier is op zich niet lastig, maar toch kan het niet verkeerd zijn om u hierin van wat tips te voorzien. De eerste tip is om uw persoonlijke gegevens direct over te nemen uit uw paspoort. U zult niet de eerste persoon zijn die deze gegevens verkeerd invult. Uiteraard moet dit allemaal overeenkomen met wat er in uw paspoort te vinden is. Leg daarom uw paspoort voor u neer tijdens het invullen van het ESTA formulier. Controleer dan ook meteen of uw paspoort nog wel lang genoeg geldig is! Deze mag niet verlopen tijdens uw trip naar de Verenigde Staten. Is dit wel het geval? Dan zult u eerst een nieuw paspoort moeten aanvragen. De ESTA is namelijk gebonden aan een specifiek paspoortnummer. U krijgt een nieuw nummer bij een nieuw paspoort en dan is de ESTA automatisch niet meer geldig. Dan zult u dus weer een nieuw ESTA formulier moeten invullen en ook weer moeten betalen. U kunt dit makkelijk voorkomen door goed te controleren of uw paspoort inderdaad nog lang genoeg geldig is.

Vul de waarheid in

Het is misschien een gegeven, maar het zal je nog verbazen hoeveel mensen het ESTA formulier niet helemaal naar waarheid invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw werkgevergegevens invullen. Dit onderdeel is niet verplicht, maar we raden iedereen eigenlijk wel aan om dit gewoon te doen. Sommige mensen vinden het dan lastig wat ze in moeten vullen en laten dit open of verzinnen wat. Doe dit laatste in ieder geval niet. Kom met de beschrijving van uw werkzaamheden altijd zo dicht mogelijk bij de waarheid (of vertel gewoon de waarheid). Ze controleren alles wat u op het ESTA formulier invult en dit is een goede reden om u af te wijzen. Het is dus niet aan te raden om dit te doen. Als laatste tip willen we u op het hart drukken om alle gegevens die u heeft ingevuld te controleren! U wilt echt voorkomen dat u hierin per ongeluk een fout heeft gemaakt. Door alles nog een keer door te nemen op het ESTA formulier kunt u dit voorkomen. Dan komt het allemaal goed!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn