cba-amersfoort - CrematoriumDiverse culturen hebben een andere manier van afscheid nemen wanneer een dierbare van hen overlijdt. Niet ieder crematorium houdt hier rekening mee, maar bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort doen zij dit wel. Zij zorgen er voor dat u in alle rust en op uw eigen manier afscheid kunt nemen van de overledene. Dit bedrijf is gevestigd op een prachtige locatie. Naast dat zij een eigen crematorium hebben, is er ook een prachtige begraafplaats. Heeft u nog niet de keuze gemaakt om de overledene te begraven of te cremeren? Laat u dan informeren over de mogelijkheden. Vaak hebben mensen wel een uitgesproken mening over of zij begraven of gecremeerd willen worden en natuurlijk houdt dit bedrijf rekening met al uw wensen en voorkeuren. Op de website vindt u meer informatie over het crematorium.

  • de crematieplechtigheid
  • asbestemming
  • poortkamer

Uiteraard vindt u hier ook meer informatie over de kosten die hier aan verbonden zijn. Niet alle zaken zijn voor iedereen even belangrijk. Het is een moeilijke tijd waar u nu in zit. Het is voor niemand gemakkelijk om afscheid te nemen van een dierbaar persoon die net is overleden. Toch is het nodig om deze zaken zo snel mogelijk uit te zoeken zodat u de overledene een mooi afscheid kan bieden.

De crematieplechtigheid in het crematorium

De locatie van dit crematorium is prachtig opgezet. Aula 1 is bijvoorbeeld gevestigd in een prachtige monumentale hoge toren die in de Dudokstijl gebouwd is. Het heeft de vorm van een Grieks kruis. De inrichting is sober en klassiek en zal u zeker aanspreken in deze sombere tijd. Ook voor grote gezelschappen is er voldoende ruimte in dit crematorium. Zo is er in Aula 1 ruimte voor 100 mensen, waarvan er 50 staanplaatsen zijn en 50 zitplaatsen. Er is een katheder met (loop) microfoon en een projectiescherm voor eventuele foto’s en video’s die u wilt tonen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om muziek af te spelen. In de ruimte is er ook een imposant kerkorgel waar een organist voor geregeld kan worden. Wilt u gebruik maken van een nog grotere ruimte? Dan biedt Aula 2 dit voor u. Met 160 zitplaatsen en 200 staanplaatsen is er zeker voldoende ruimte voor alle familie, vrienden en kennissen die afscheid willen nemen van de overledene. In deze ruimte heeft u naast een projectiescherm ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de vleugel die er staat. De Familiekamer is er voor de kleinere gezelschappen van minder dan 20 personen. Hier is er uiteraard ook de optie om muziek af te spelen.

Een goede service in het crematorium

Bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort zorgen zij er voor dat de crematie of begrafenis tot in de puntjes geregeld is. Zo staat er voor de ceremonie een kopje thee of koffie voor u klaar en wordt u ontvangen in een mooie ruimte. U kunt van tevoren uw wensen en voorkeuren doorgeven. De uitvaartondernemer en ceremoniebegeleider van het crematorium zullen er voor zorgen dat alles naar uw wens verloopt. De keuze is aan u hoe u de crematie wilt indelen. Zo is er in dit crematorium de mogelijkheid om bij de aanvang van de crematie aanwezig te zijn. Na de plechtigheid is er uiteraard een ruimte voor u beschikbaar waar u met zijn allen samen kunt komen voor de condoleance. Hier kan koffie, thee en een troostbol geserveerd worden. U kunt dan ook kiezen uit frisdrank, bier, wijn en likeuren. Samen met lokale ondernemers wordt er voor gezorgd dat uw wensen vervuld worden. Meer informatie vindt u op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn