Wil jij samen met iemand anders (of misschien zelfs een aantal andere mensen) een bedrijf beginnen? Dan kunnen jullie niet aan de slag onder de noemer ‘zelfstandig ondernemer’. Wanneer je met meer dan een persoon een bedrijf opricht dan zul je moeten kiezen voor een besloten vennootschap of een naamloze vennootschap. Er zitten een aantal verschillen tussen de vennootschappen en daar kan de notaris in Twente je uiteraard een hoop meer over vertellen. Notariskantoor Hof helpt zowel:

  • Particulieren
  • Zakelijke klanten

Als particulier klop je natuurlijk met hele andere zaken aan dan wanneer je op een zakelijke basis naar de notaris in Twente gaat. Maar een ding is altijd hetzelfde en dat is de uitstekende kennis van zaken die ze bij dit notariskantoor hebben. Daarom zijn er ook een hoop mensen die je zijn voorgegaan om gebruik te maken van de hulp van de notaris in Twente. Het is belangrijk om met iemand samen te werken en aan de slag te gaan die weet waar hij of zij mee bezig is en waar jij dus ook echt wat aan hebt. Dat is bij notariskantoor Hof het geval. Zij luisteren eerst goed naar de situatie waar jij in zit en aan de hand daarvan wordt bepaald wat de beste vervolgstappen zijn.

Verder geholpen door de notaris in Twente

Zijn jij en je partner(s) er nog niet helemaal zeker van wat voor soort vennootschap jullie willen oprichten, dan moeten jullie je hier natuurlijk in gaan verdiepen. Gelukkig vind je op de website van Notariskantoor Hof voldoende informatie die jullie verder zullen helpen. Komen jullie er niet helemaal uit of hebben jullie vragen over bepaalde onderdelen? Dan staat de notaris in Twente natuurlijk voor jullie klaar om deze te beantwoorden. Hij of zij kan jullie ook voorzien van (uitgebreid) advies zodat jullie zeker weten dat jullie de juiste beslissing zullen maken. Dit is belangrijk. Het ongedaan maken of veranderen van een gekozen vennootschap is namelijk niet zo makkelijk, dus maak in een keer de juiste keuze! Een besloten vennootschap, ook wel een flex BV genoemd, heeft zo zijn voordelen. Het is fiscaal, dus je betaalt minder belasting. Als bestuurder ben je beschermd, dit betekent dat mocht het bedrijf failliet gaan jullie als eigenaar niet rechtelijk aansprakelijk zijn op particulier gebied. Daarnaast staat het ook professioneel. Er is de flexibiliteit om de winst niet uit te keren, maar te investeren in het bedrijf. En ook zijn er mogelijkheden om uit te breiden tot een holding.

Kiezen voor een naamloze vennootschap met de notaris in Twente

Is een besloten vennootschap toch niet helemaal wat jullie zoeken? Dan is er altijd nog de optie om een naamloze vennootschap op te richten. Ook hier kan de notaris in Twente jullie uitstekend mee helpen. Een naamloze vennootschap kent drie organen: de algemene vergadering van aandeelhouders, een bestuur of directie en een raad van commissarissen. Je kunt dus al direct zien dat dit net iets anders werkt dan een besloten vennootschap. De verschillende organen hebben allemaal inspraak op de bedrijfsvoering, maar zijn niet direct aansprakelijk wanneer het bedrijf failliet gaat of verliest draait. Uiteraard is het wel zo dat de aandeelhouders hun geld dat zij in het bedrijf hebben gestopt kunnen verliezen. Dat is het risico van het spel. De notaris in Twente kan jullie hier natuurlijk veel meer over vertellen en jullie ook adviseren wat het beste voor jullie zal werken. Daarna kan hij of zij jullie helpen met het oprichten ervan. Zo heb je alles in een keer bij elkaar!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn