De mensen van Salsaparilla weten hoe lastig het kan zijn om binnen een organisatie veranderingen door te voeren. Dat wordt al een heel stuk gemakkelijker wanneer er gebruikt wordt van een speelse manier om veranderingen door te voeren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van serious gaming. Serious gaming is in het onderwijs ook een uitkomst. Serious gaming in het onderwijs maakt het namelijk mogelijk om leerlingen bepaalde vaardigheden aan te leren door gebruik van een computer. Games kunnen u per thema worden aangeboden, zoals:

  • Leidinggeven algemeen
  • Het nieuwe werken
  • Sturen op inzetbaarheid

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw eigen thema? Maak gebruik van de opties om te mailen of telefonisch contact te leggen met de professionals achter dit bedrijf.

Serious gaming onderwijs met behulp van computers

In het ondernemerschap is het van steeds groter belang geworden om echt te richten op de klant. Het klinkt logisch om daar de focus op te hebben, maar toch blijkt nog maar al te vaak dat dit niet het geval is. Met de komst van vele internetbedrijven is het een kwestie van het kaf van het koren te scheiden. Wilt u uitblinken als bedrijf en de concurrentie het nakijken geven? Dan is het zaak om u echt te bekommeren om de klant. Als u klant zou zijn, wat zou u dan graag willen? We denken dan natuurlijk niet alleen aan een goede kwaliteit producten of lage prijzen, maar juist om de service die geleverd wordt. Wilt u daar binnen uw organisatie echt mee aan het werk? Dat kan door het spelen van een spelletje. Dat klinkt misschien flauw en niet realistisch, maar toch is het echt waar. Het spelen van spelletjes is echt niet iets dat alleen maar voor het plezier gespeeld kan worden. Er zijn moderne spellen waar juist het lerend vermogen bovenaan de lijst staat. Het leert u om inzicht te geven in uw organisatie en waar er veranderingen moeten en kunnen plaatsvinden. Het spelen van zo’n spel heet serious gaming. Serious gaming kan voor u een oplossing zijn. De kans is groot dat u geen flauw idee heeft waar we het precies over hebben. U heeft misschien nog nooit van deze naam gehoord. Toch wordt er al veel gebruik van gemaakt, door kleine en grote bedrijven. Ook het onderwijs heeft hier al mee te maken. Wat serious gaming voor het onderwijs kan betekenen? Door van serious gaming in het onderwijs gebruik te maken leren kinderen bijvoorbeeld bepaalde vaardigheden aan die ze toe kunnen passen in hun uiteindelijke beroep. Al beginnen deze vaardigheden al bij het solliciteren naar de baan waar ze voor in aanmerking willen komen. Serious gaming is niet te vergelijken met een bordspel of een spelletje dat buiten gespeeld kan worden. Voor serious gaming in het onderwijs wordt er gebruik gemaakt van computers. Serious gaming binnen het onderwijs sluit dus eigenlijk bijna naadloos aan op de wijze waarop de moderne leerling tegenwoordig leert. De leerling van nu maakt veel gebruik van de computer, zowel op school als thuis. Natuurlijk niet alleen maar voor het maken van huiswerk, maar ook voor het onderhouden van sociale contacten.

Lees alles over de verschillende sectoren

Serious gaming in het onderwijs is alleen daarom al een perfecte methode om leerlingen te motiveren en het beste in ze naar boven te halen. Bent u hierin geïnteresseerd voor het implementeren op uw school of binnen uw organisatie? Dan moet u echt eens kijken op de website Salsaparilla.nl. U kunt hier belangrijke informatie lezen over de mogelijkheden, zoals de verschillende sectoren waarin dit al toegepast wordt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn