Wil je een woning kopen, dan sluit je hier uiteraard een hypotheek voor af. De hoogte van de woningprijzen is immers dusdanig dat nagenoeg niemand het voor elkaar zal kunnen krijgen om het complete koopbedrag zelf bij elkaar te sparen. Lenen is hiervoor dus gewoon noodzakelijk en dat doe je middels een hypothecaire lening, waarbij jouw koopwoning als onderpand voor het geleende bedrag dient. Er zijn een paar zaken die je van tevoren moet weten met betrekking tot je hypotheek. Het eerste punt is dat je niet meer flink boven de koopprijs kunt lenen, hier is een strenger maximum voor gesteld en het percentage van de koopprijs dat je kunt lenen wordt ook steeds iets lager. Dit om ervoor te zorgen dat mensen zelf meer sparen voor de aanschaf van hun woning en om te voorkomen dat men verstrikt raakt in schulden. Een ander belangrijk punt om te weten is dat de maximale hoogte van de lening ook afhankelijk is van wat je verdient, je moet immers in staat zijn om het totaalbedrag gedurende de looptijd van de hypotheek weer af te betalen. Daarom is het aan te raden om eerst uit te laten rekenen wat jij maximaal als hypothecaire lening kunt krijgen, voordat je op zoek gaat naar huizen. Zo voorkom je teleurstellingen. Bekijk snel de website AdviesNederland.nl.

Hypotheek mogelijk in verschillende vormen

Een ander belangrijk punt om te weten is dat er verschillende opties zijn om uit te kiezen als jij een hypotheek af wilt sluiten. Er zijn verschillende hypotheekvormen mogelijk en niet voor iedereen is dezelfde variant de beste keus. Het is dus zeker belangrijk om van tevoren goed te weten wat er allemaal mogelijk is en om te bekijken wat voor jou de beste optie is. Dit is voor jou zelf niet altijd gemakkelijk om te achterhalen, een hypotheek is immers best een ingewikkeld product en voor jou is het lastig na te gaan wat alle verschillende opties zijn en hoe een keus voor een van de varianten uit kan pakken. Daarom is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur. Het beste kun je daarvoor naar een onafhankelijk adviseur gaan, iemand die niet gebonden is aan een bepaalde bank of een bepaalde hypotheekverstrekker. Op die manier kun je er beter op vertrouwen dat je ook echt een onafhankelijk advies krijgt en dat er ook echt gekeken wordt naar wat voor jou nu de beste hypotheek is.

Vraag onafhankelijk advies aan Advies Nederland

Bij wie kun jij nu terecht als je op zoek bent naar onafhankelijk advies over dit financiële product? Advies Nederland is dan een goede keus en wel om de volgende redenen:

  • je eerste adviesgesprek is bij hen altijd gratis
  • zij bieden landelijke dekking
  • zij kunnen uitstekend advies geven over welke hypotheek voor jou de beste optie is
  • hun kosten zijn altijd zeer transparant en je krijgt hier vooraf ook duidelijkheid over

Als jij je eerste woning wilt gaan kopen, dan is het dus zeker geen verkeerd idee om eens contact met Advies Nederland op te nemen met betrekking tot de mogelijkheden die zij jou kunnen bieden. Ook als je al een hypotheek hebt, kunnen zij jou nog goed van dienst zijn. Jouw persoonlijke situatie kan immers in de loop der tijd veranderen en het kan daardoor zo zijn dat jouw hypothecaire lening niet meer goed bij jou past. Zij kunnen voor jou uitrekenen of het zinvol is om over te stappen naar een andere bank of verstrekker of om jouw hypotheek over te sluiten naar een andere variant. Zo betaal je nooit meer hypotheekkosten dan strikt noodzakelijk is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn