Het is niet altijd even gemakkelijk om te willen wat je wilt. Wat je wilt wordt immers vaak genoeg veroorzaakt door fysieke verlangens die gewoon in jouw lichaam ontstaan en zo invloed uitoefenen op je geest. Een verslaving is niet iets waar je zelf voor kiest. Je bent dan ook niet vrij om te kiezen voor een verslaving, want zoiets overkomt je door aanleg, DNA, gebeurtenissen in leven, context, et cetera. Dus als je bijvoorbeeld verslaafd bent aan drank, dan kan het heel goed zo zijn dat je tegelijk niet en wel wilt drinken. Je wilt het wel omdat je de drang voelt en je hebt het nodig, maar tegelijkertijd wil je niet afhankelijk zijn en zou je misschien graag niet de sterke drang voelen naar drank. Veel processen in ons lichaam en in onze geest voltrekken zich buiten onze controle om. De al dan niet vrije wil waar we als mens zo trots op zijn, heeft dan ook veel minder controle over ons leven dan we zouden denken. Als je immers uit eten gaat, dan maak je de vrije keuze voor een gezellig avondje uit met je partner. Maar je kiest alleen voor de vorm, want eten moet je sowieso. Je kan als mens ook opeens een specifieke trek ervaren naar een lekker stuk vlees. Je kiest dan wel voor een bepaald restaurant, maar het is de onvrijwillige trek die je beïnvloedt. In veel gevallen is dit niet erg, maar als het leidt tot verslavingen en ander ongewenst gedrag, dan is het zaak dat je er wat aan doet. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van hypnotherapie in Amsterdam bij Hypnose Praktijk. Via deze therapie kun je bepaalde gedragspatronen en denkpatronen veranderen. Dus hoewel je niet altijd even vrij bent in je keuzes, kun je de patronen die ten grondslag liggen aan je gedrag wel aanpakken. Op die manier kun je toch een zekere mate van controle uitoefenen over jezelf. Hypnotherapie in Amsterdam kan je de regie dan ook weer in handen geven. Je bent dan niet meer een slaaf van de verslaving bijvoorbeeld. Maar ook angsten kunnen je in je greep houden en ook die kun je met behulp van hypnotherapie in Amsterdam wegnemen. Kijk daarom snel eens op de website van hypnose-praktijk.nl en ontdek wat er allemaal mogelijk is met hypnotherapie in Amsterdam. 

De verschillende diensten van hypnotherapie in Amsterdam

Je kunt zoals gezegd gebruik maken van hypnotherapie in Amsterdam wanneer je last hebt van een verslaving of bepaalde angsten. Maar dit zijn uiteraard slechts twee voorbeelden. Hypnotherapie in Amsterdam is voor zeer veel uiteenlopende kwesties te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Depressies
  • Overgewicht
  • Nagelbijten
  • Woedeaanvallen
  • Tandenknarsen

Je kunt dan ook voor tal van verschillende problemen kijken of hypnotherapie misschien tot een oplossing leidt. Niet geschoten is immers altijd mis. 

Neem contact op met de praktijk

Als je gebruik wilt maken van hypnotherapie, dan kun je dat doen bij Hypnose Praktijk. Je kunt dan ook het beste gewoon even contact opnemen met de praktijk, zodat je direct een intake gesprek kunt inplannen. Tijdens dit gesprek kun je dan ook al je verdere vragen stellen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn