Lumbr - horloge houtHorloges bestaan al meer dan 500 jaar. In die tijd zijn ze steeds aan flinke verandering onderhevig geweest. Het begon allemaal met de eerste zogenaamde Taschenuhren in Duitsland in de vijftiende eeuw. Een Duitse uitvinder met de naam Henlein (soms ook wel Henle of Hele genoemd) wordt vaak genoemd als originele uitvinder van het horloge. Hij maakte een klok van zakformaat die op het lichaam gedragen kon worden. Dit gebeurde nog niet aan de pols, maar als een ketting om de nek. Je ziet het tegenwoordig nog wel eens terug in steampunk-achtige outfits: een ketting met een lustig tikkend klokje eraan. Je kunt je voorstellen dat het in de vijftiende eeuw en nog vele eeuwen erna uitermate handig was om een apparaat met je mee te dragen dat je vertelde hoe laat het was. Niet overal was immers altijd een klok te vinden en moderne tijden werden steeds preciezer. Een zakhorloge (of horlogeketting) was dus een ideale uitvinding die, zoals veel uitvindingen, precies op tijd kwam. Het allereerste polshorloge werd echter pas uitgevonden aan het begin van de negentiende eeuw (hoewel er geruchten bestaan dat Elizabeth I, Koningin van Engeland in 1571 al een polshorloge cadeau kreeg van Robert Dudley). Polshorloges werden in eerste instantie vooral gedragen door vrouwen, mogelijk omdat hun kleding minder zakken bevatte dan herenkleding, zodat een zakhorloge niet altijd haalbaar was. Sindsdien heeft het horloge altijd wel een plaats gehad aan de pols als gebruiksvoorwerp. Totdat de mobiele telefoon opkwam. Tegenwoordig is een horloge vaker en vaker een fashion item dan dat het daadwerkelijk wordt gebruikt om de tijd te bepalen. En wanneer iets (ook) een modeverschijnsel is, dan is het natuurlijk onderhevig aan materiaalkeuze en ontwerp. Zo ook het horloge. Hout, naast echt vintage leer, is inmiddels het materiaal waarmee je een echt fashion statement maakt.

Een horloge van hout

“Een horloge van hout?” hoor ik je denken. “Maar wat moet ik me daar dan bij voorstellen?” Heel eenvoudig, eigenlijk. Je bent vast wel bekend met horloges die volledig uit metaal zijn gemaakt? Swatch-horloges, bijvoorbeeld. Sommige rijke zakenlui laten ze zelfs maken uit echt goud of zilver. Stel je een dergelijk ontwerp voor, met een bandje dat is gemaakt uit schakels van in principe onbuigzaam materiaal. Dat kan natuurlijk ook met hout! Dus ben je op zoek naar een horloge? Hout is de nieuwe mode voor polshorloges. Het heeft een beetje iets hipsterachtigs. Het ontwerp is elegant, doeltreffend en het materiaal is origineel. Door middel van een horloge van hout kun je eenvoudig laten zien dat je natuurlijke materialen waardeert en dat je een originele en verrassende kijk op mode hebt. Eén van de mooiste dingen aan een houten horloge? Hout bestaat van nature in allerlei verschillende kleuren: van zilverwitte berk tot diepdonker ebbenhout, van kersen tot noten en van eiken tot bamboe. Als ere en boom van bestaat, bestaat er hout van en kan het dus tot een prachtig elegant en origineel polshorloge worden gemaakt! Daarnaast is hout natuurlijk een uitermate geschikt materiaal om te (laten) verven, graveren of zelfs branden, zodat je eenvoudig je initialen of een mooie afbeelding of logo op of in het hout kan laten zetten. Nog niet overtuigd van de voordelen van een houten horloge? Hout is bovendien een materiaal dat tegenwoordig steeds vaker bewust wordt gebruikt, om de natuur te beschermen en de arbeiders en ondernemers in verre oorden en dicht bij huis een fatsoenlijk loon te betalen. Er bestaan verschillende keurmerken voor duurzame houtwinning. Dat is bij andere materialen lang niet altijd aan de hand. Dus ben je een beetje begaan met het milieu, met eerlijke handel, met mode, en houd je van originele accessoires? Dan is een horloge van hout echt iets voor jou!

Waar koop je zo’n horloge?

Nu denk je wellicht: “Dat klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar waar koop je zo’n horloge dan?” Ook daar bestaat natuurlijk een heel eenvoudig antwoord op! Kijk maar eens op de website van Lumbr, het bedrijf van twee naar eigen zeggen ‘onvervalste Achterhoekers’ met een passie voor hout en design. Je vindt er niet alleen jouw horloge van hout, maar ook zonnebrillen, speakers voor je smartphone en zelfs beurzen! Alle producten van Lumbr worden gemaakt van duurzaam hout en de ontwerpen zijn uniek en origineel. Je kunt je horloge van hout eenvoudig en snel online bestellen, waarna het gratis wordt thuisbezorgd. Toch niet hetgeen wat je je had voorgesteld bij je nieuwe horloge? (Hout is heel tof, maar misschien werkt het net niet bij de rest van je garderobe, of iets dergelijks.) Dan kun je het product binnen 14 dagen retourneren. Lumbr is zo’n lekker Hollands bedrijf dat niet moeilijk doet, je meteen vertelt waar ‘t op staat, goede service en uitstekende producten levert en trots genoeg is om zichzelf te vergelijken met Scandinavisch minimalistisch design. En geef ze eens ongelijk: het horloge, hout, ontwerp, alles is uniek, origineel en met de grootste zorg gemaakt. Geen frutseltjes of tierelantijntjes, maar gewoon robuust, stijlvol en stoer. Nog zo’n fijn ding: er wordt geen onderscheid gemaakt naar dames- of herenontwerpen. Een horloge is een horloge; hout staat iedereen! Of je nu gaat voor teak, ebben of walnoot, elk horloge van hout is handgemaakt, met liefde, aandacht en vakmanschap. Een horloge van Lumbr is een ideaal cadeau, voor jezelf of voor iemand anders. Maak jezelf en de wereld net iets mooier met een horloge van hout (van Lumbr)!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn