Heb jij op jouw website al SEO optimalisatie toegepast? Zo niet, dan is het absoluut aan te raden om dit wel te doen! Om te snappen hoe belangrijk dit is, is het van belang eerst even uit te leggen wat dit nu precies inhoudt. De afkorting staat voor Search Engine Optimization, wat in gewoon Nederlands zoekmachine optimalisatie betekent. Dat houdt in dat er alles in het werk gesteld wordt om ervoor te zorgen dat jouw website zo goed mogelijk gevonden wordt door zoekmachines. Pas je geen SEO optimalisatie toe, dan is de kans zeer klein dat je bij de bovenste zoekresultaten komt te staan en dat is zeker jammer. Want hoe zoeken de meeste mensen nu iets online op? Dat gaat eigenlijk altijd als volgt:

  • er wordt een zoekopdracht ingevoerd
  • de bovenste zoekresultaten worden bekeken
  • er wordt gekozen voor een van die sites of men voert een nieuwe opdracht in

Wat maar hoogst zelden gedaan wordt, is naar het onderste deel van de pagina scrollen en die websites bekijken. Ook doorklikken naar pagina twee of zelfs nog verder is iets wat eigenlijk door bijna niemand gedaan wordt. Dit geeft goed aan hoe belangrijk SEO optimalisatie is, want sta je niet bij de bovenste resultaten, dan zullen mensen jou dus niet zomaar vinden en dat betekent dat jij potentiële omzet misloopt.

SEO optimalisatie kan zo uitgevoerd worden

Dat SEO optimalisatie belangrijk is, dat zal nu wel duidelijk zijn. Maar op wat voor manier kan er hier nu aandacht aan besteed worden? Er kunnen verschillende technieken ingezet worden. Een van de belangrijkste punten hierin is het analyseren van zoektermen. Waar zoeken mensen op en welke termen zijn relevant voor jouw webpagina? Op welke zoektermen wil jij gevonden worden? Op basis van deze analyse kunnen er verschillende stappen gezet worden voor de SEO optimalisatie. Zo kan de content van je pagina hierop aangepast worden, zodat de juiste zoekwoorden op de juiste plekken terug komen op jouw webpagina. Ook kan er gewerkt gaan worden met linkbuilding, waarbij er geprobeerd wordt om zoveel mogelijk links naar jouw pagina te krijgen. Daarnaast kan er ook gewerkt worden aan de techniek van jouw website en de indeling daarvan. Kunnen mensen snel vinden waar ze naar op zoek zijn? Verlies je ze niet te snel weer van jouw pagina? En hoe is de conversie, zetten bezoekers op jouw webpagina ook daadwerkelijk stappen als zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief, het aanvragen van meer informatie of het doen van een aankoop? Dit zijn allemaal zaken die een rol kunnen spelen als het aankomt op SEO optimalisatie.

Specialisten inschakelen aan te raden

Als leek zeggen al deze bovengenoemde zaken op het gebied van SEO optimalisatie jou waarschijnlijk helemaal niets. Dat is niet erg, er zijn namelijk professionals die zich in deze materie gespecialiseerd hebben en daardoor als geen ander weten hoe dit hele proces nu het best opgepakt kan worden. Specialisten op het gebied van SEO optimalisatie inschakelen is altijd te verkiezen boven hier zelf mee aan de slag gaan. Je hebt zelf waarschijnlijk namelijk te weinig kennis van deze materie en dan loop je het risico dat je het helemaal verkeerd aanpakt. Dit kan er toe leiden dat jouw resultaten in de zoekmachines zelfs slechter worden in plaats van beter en daar zit jij natuurlijk helemaal niet op te wachten! Schakel daarom de professionals van Pingwin.nl in. Zij hebben veel ervaring hiermee en weten precies hoe zij het proces van SEO optimalisatie aan moeten pakken. Als je hen inschakelt, dan kun je er echt op vertrouwen dat jouw resultaten verbeteren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn