Inkoopschadeauto - Schadeauto verkopenEen auto met schade kan nog steeds aardig wat centen opleveren. Het is dan ook vaak verstandig om de auto niet direct naar de sloperij te brengen als een auto total loss wordt verklaard. Total loss wil namelijk niet zeggen dat de auto daardoor niet meer te gebruiken is. Voldoende blikschade leidt al tot een total loss verklaring, maar blikschade betekent dat er nog voldoende van de auto over is dat goed functioneert. Zowel motorisch als qua interieur van de auto kan de auto nog veel geld opleveren. Dat is dan natuurlijk wel op voorwaarde dat je de schadeauto verkopen gaat bij een instantie waar de schadeauto nog veel geld op kan leveren. Je kunt een schadeauto natuurlijk in eerste instantie verkopen, of proberen te verkopen, via de particuliere weg. Je kunt de auto bij de weg zetten met een ‘te koop’ bordje, maar je kunt de auto ook aanbieden op verkoopsites zoals marktplaats.nl. Vervolgens moet je dan afwachten en hopen dat er iemand langs komt die interesse heeft in een schadeauto. Zoals je direct al merkt is deze methode erg afhankelijk van het toeval en tevens moet je er de tijd voor hebben, want het kan zo maar een paar maanden duren voor er iemand opdaagt die interesse heeft. Het liefst wil je natuurlijk gewoon zo snel mogelijk van je schadeauto af, daarom is de kans groot dat je je schadeauto verkopen wilt aan een sloperij. Dan ben je er snel vanaf en je houdt er toch nog een paar euro’s aan over. Toch hoef je je schadeauto niet te verkopen aan een sloperij. Je hebt tegenwoordig enorm veel websites die graag je schadeauto overnemen. Het is overigens nooit de website zelf, maar de dealer die aangesloten is bij de website die de auto koopt. De website functioneert als tussenpersoon en maakt het gemakkelijk voor jou om de schadeauto te verkopen en maakt het ook gemakkelijk voor de dealer om schadeauto’s en niet beschadigde auto’s te kopen. Als je interesse hebt om je schadeauto te verkopen, dan kun je het beste hieronder verder lezen. Hieronder wordt uitgelegd waar je je schadeauto verkopen kunt en hoe alles in zijn werk gaat. Door deze tekst even snel door te lezen ben je helemaal op de hoogte wat betreft de wijze waarop je een schadeauto verkopen kunt en kun je, in principe, binnen 24 uur je schadeauto verkopen.

Je schadeauto verkopen via de mobiel of email 24 uur per dag wanneer het jou uitkomt

Terwijl deze tekst op papier gezet wordt is er voldoende ruimte voor een kop koffie of een kop thee, de tekst kan thuis geschreven worden terwijl de meest comfortabele stoel wordt geselecteerd. Op exact dezelfde wijze kun jij je schadeauto verkopen. Je hoeft er de deur niet voor uit, je kunt je meest relaxte stoel uitzoeken en bellen met het mobiele nummer dat je vindt op inkoopschadeauto.nl. Je moet alleen even de formulieren van je auto bij de hand hebben en een goed beeld hebben van de schade, zodat je die kunt beschrijven. Dit kun je dan allemaal via de telefoon doorgeven. Je kunt overigens ook heel gemakkelijk via de email je schadeauto verkopen. Er is op de website ook een speciaal schadeformulier dat je via email op kunt sturen. Dat is vaak wel zo makkelijk. Via de mail geef je dan de volgende kenmerken van je auto door:

  • Merk
  • Type
  • Motorvermogen
  • Brandstof
  • Kentekenregistratie Rijksdienst wegverkeer
  • Kleur

Er is naast de beide opties die hierboven zijn beschreven ook nog een terugbelservice. Via deze service kun je je eigen telefoonnummer achterlaten en dan wordt je snel teruggebeld om een afspraak te maken. Aan de hand van alle gegevens die je aanlevert, wordt de waarde van je auto bepaald. De waarde van je auto wordt medebepaald door het aantal kilometers dat de auto heeft afgelegd en de leeftijd van de auto. Bij een schadeauto is het natuurlijk ook van belang waaruit de schade bestaat. Blikschade en motorschade hebben natuurlijk een verschillende invloed op de waarde van de auto en dus ook op het bedrag waarvoor je je schadeauto verkopen kunt. Je kunt de schade van de auto beschrijven, maar beter is het natuurlijk om een paar digitale foto’s als bijlage mee te sturen, zodat de taxateurs een exact beeld hebben van de auto en de staat waarin de auto verkeert. Op deze manier krijg je een eerlijk bedrag voor je auto en weet je ook zeker dat je niet later nog eens minder krijgt.

De transactie en afhandeling bij het verkopen van een schadeauto

Als je je schadeauto op deze manier verkopen gaat, dan is het natuurlijk goed om te weten hoe de transactie precies in zijn werk gaat. Als je je schadeauto verkopen gaat aan inkoopschadeauto.nl. Dan regelt de buitendienst van dit bedrijf de transactie. Zij maken direct een afspraak om te schadeauto over te dragen. Je kunt dus zelf bepalen wanneer je je schadeauto verkopen wilt. Je kunt hiervoor een moment uitzoeken dat het jou uitkomt. Dat maakt het proces van een schadeauto verkopen bij inhoopschadeauto.nl ook zo comfortabel. Een ander comfortabel idee wanneer je je schadeauto verkopen gaat is dat je je geld direct contant kunt ontvangen. Je ontvangt natuurlijk ook een factuur waarin in alles netjes is opgesteld. Het definitieve bedrag dat je zult ontvangen wanneer je je je schadeauto verkopen gaat wordt door de chauffeur ter plaatste bepaald.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn