Soms is het makkelijker om in een vroeg stadium te denken aan bepaalde strategieën en toepassingen. Ook wanneer daar op dat moment wat weinig budget voor is. We hebben het hier uiteraard over bedrijfsinformatiesystemen, de manier om gegevens te koppelen en het overzicht te bewaren. Dit gaat namelijk nog altijd mis in Nederland. Startende ondernemingen hebben te weinig aandacht voor de mogelijkheden waar de grotere bedrijven spijt hebben dat zij niet eerder aan de slag gegaan zijn met bedrijfsinformatiesystemen. We hebben het uiteraard niet over de losstaande software zoals uw klantmanagement, de boekhouding en de voorraadstatus. We hebben het over het overkoepelende systeem dat het mogelijk maakt om binnen no-time inzichten te krijgen in de mogelijkheden, de staat van het bedrijf en de opties die er zijn. Weet u bijvoorbeeld wat u tegen een klant moet zeggen wanneer deze u nu belt om te vragen of u 1.000 exemplaren kunt leveren volgende week en wat uw prijs zou zijn? Zo nee, dan loopt u mogelijke omzet mis. Zo ja, dan hebt u bedrijfsinformatiesystemen die u helpen bij het verkrijgen van de informatie die u nodig hebt om echt te kunnen presteren. Want daar begint het.

Op tijd beginnen met bedrijfsinformatiesystemen

Bedrijfsinformatiesystemen spelen een grote rol binnen de grotere bedrijven. Toch is het vooral voor de kleinere bedrijven belangrijk om hier op tijd mee te beginnen. Om het makkelijk te stellen: hoe langer u wacht, hoe meer processen gekoppeld moeten worden en hoe groter de kans is dat er kritieke foutmeldingen ontstaan in de testfase. Zijn er nog niet zoveel systemen die gekoppeld moeten worden? Dan is het gemakkelijk om bedrijfsinformatiesystemen op te zetten. Overigens is het per definitie makkelijker om deze bedrijfsinformatiesystemen op te zetten in bedrijven waar nog niet zoveel te doen is. Het maakt het namelijk makkelijker om een testfase op te zetten waarbij rustig gekeken kan worden hoe het allemaal draait en of er iets misgaat. Bedrijven zoals Sense4U (sense4u.nl) kunnen hierbij ondersteuning bieden wanneer u meer hulp nodig hebt bij het implementeren van de bedrijfsinformatiesystemen. Dat is praktisch en zeker een aanrader. U wilt namelijk graag dat de basis van de software goed staat zodat u ook daadwerkelijk kunt rekenen op de systemen die voor u aan het werk gaan. Wanneer u dit op een vroeg moment binnen uw bedrijf doet, dan wordt het makkelijker om alle mensen hiermee te leren werken. Dat scheelt omschakelen en ook op deze manier kunt u veel geld besparen door niet te lang te wachten met het opzetten van bedrijfsinformatiesystemen.

Zorg dat de systemen voor u aan het werk gaan

Staat alles eenmaal en werkt alles naar behoren? Check dan met enige regelmaat of de systemen nog goed werken. Kijkt u bijvoorbeeld eens of de nieuwe klanten wel aan de database toegevoegd zijn, of de order statussen nog kloppen en of de voorraad in het magazijn daadwerkelijk overeenkomt met wat het systeem meldt. Wanneer er problemen zijn, doet u er verstandig aan om direct aan te kloppen bij Sense4U. Dat werkt makkelijker dan met handmatige lijstjes naast de software te werken. Daarnaast is een probleem vaak het begin van een groter probleem: het is een indicatie dat er iets verkeerd gaat en dat moet opgelost worden om grotere problemen te voorkomen. Wanneer alles echter gewoon werkt zoals het zou moeten werken, dan gebeurt dit niet en hebt u er in feite een extra medewerker bij. Of een complete afdeling wanneer u een groter bedrijf hebt waarin veel meer processen overgenomen kunnen worden door bedrijfsinformatiesystemen – dat betekent besparen en ruimte om te groeien.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn