Evisumdienst - Turkije visumWanneer je naar Turkije op vakantie gaat heb je een Turkije visum nodig. Dit visum was vroeger simpelweg op het vliegveld te kopen nadat je was aangekomen, maar dit is in de toekomst niet meer mogelijk. Het is daarom zaak om een e-visum aan te vragen op de website van de Turkse overheid. Dit Turkije visum kost uiteraard geld, ongeveer 20 euro. Met het Turkije visum mag je dan wel 90 dagen achtereen in het land verblijven. Het visum zelf is 6 maanden geldig. Je kunt dus binnen deze 6 maanden meerdere keren op vakantie. Het is mogelijk om een Turkije visum aan te vragen bij de Turkse overheid. Dit heeft een aantal grote nadelen:

  • Betaling enkel met creditcard
  • Bij fouten geen Turkije visum
  • Kan niet worden opgestuurd
  • Je kunt geen advies krijgen

In de eerste plaats kan een Turkije visum enkel met creditcard betaald worden. Dit is natuurlijk erg vervelend. Veel mensen vinden het niet fijn om hun creditcard gegevens op een vreemde site achter te laten. Wanneer deze gegevens worden gestolen kan dit tot vervelende situaties leiden. Sommige mensen beschikken bovendien niet over dit betaalmiddel. Sommige mensen hebben simpelweg geen creditcard nodig in het dagelijks leven en andere mensen hebben geen mogelijkheid het kaartje te bemachtigen. Het is daarom natuurlijk geen ideale situatie dat betaling met creditcard de enige beschikbare optie is. In de tweede plaats ben je bij fouten op je Turkije visum helemaal zelf verantwoordelijk. Je wordt bij een fout op het Turkije visum niet het land binnengelaten. De Turkse overheid controleert niet op spelfouten of vergissingen. Het kan dus zo voorkomen dat je denkt alles perfect te hebben ingevuld, om vervolgens bij de grens toch huiswaarts te worden gestuurd. Het feit dat niemand je behoedt voor fouten is een groot nadeel. Het Turkije visum kan ook niet per post worden opgestuurd. Dit is misschien niet heel gek (het visum moet immers uit Turkije komen) maar het Turkije visum moet door de aanvrager worden uitgeprint en meegenomen. Dit kan natuurlijk tot problemen leiden. Je bedenkt je bijvoorbeeld een paar uur voordat je op vakantie gaat dat de visums nog moeten worden uitgeprint. Natuurlijk werkt de printer in deze situatie geheid niet mee. Kortom: je staat alsnog met lege handen. Tot slot kun je bij een aanvraag bij de Turkse regering geen advies krijgen. De site is in het Engels en niemand komt je te hulp wanneer je iets niet begrijpt. Het aanvragen van een Turkije visum kan dus een lastig karwei zijn.

Turkije visum voor de leek

Gelukkig zijn er speciale bedrijven die zich specialiseren in het aanvragen van een Turkije visum voor iedereen die dat graag wil. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de aanvraag zelf. Je wilt al je gegevens in op een online formulier en het bedrijf regelt de rest. Alle nadelen die hierboven zijn genoemd zijn dan niet meer van toepassing. Je kunt om advies vragen, je kunt met iDEAL betalen, het e-visum kan worden opgestuurd en bij fouten kunnen eventueel nog aanpassingen worden gedaan. Op https://www.evisumdienst.nl/ kun je eenvoudig een aanvraag doen voor een Turkije visum. Je betaalt hiervoor 25,95. Dit is net iets meer dan voor een normaal e-visum, maar je krijgt hier zoals gezegd veel kleine extraatjes voor terug. Ook is het op de site mogelijk om meerdere visums tegelijk te bestellen. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Wanneer je met het gezin op vakantie wilt is het aanvragen meerdere visums een vervelend karwei. Elke keer moet je het hele proces weer doorlopen. Op deze site is het mogelijk direct 4 visums aan te vragen, wat zorgt dat je meer van je kostbare tijd overhoudt om andere zaken te plannen. Wanneer je een kleine fout maakt is het ook mogelijk deze nog te laten wijzigen. Je hoeft dan niet, zoals bij de Turkse regering, een hele nieuwe aanvraag te doen. Je mag pas drie maanden voordat je naar Turkije vertrekt een e-visum aanvragen. Wanneer je toch eerder een aanvraag wilt doen is dit bij de officiële website niet mogelijk. Bij veel visumdiensten echter wel. Zo is het bij eVisumdienst mogelijk om geruime tijd van tevoren een aanvraag te doen. Dit werkt als volgt: de dienst zal wachten met het doen van de aanvraag tot drie maanden voor je vertrekdatum. Je breekt dus geen officiële regels maar bent wel van alle heisa af. Wanneer je een bedrijf je Turkije visum laat regelen heb je dus een stuk minder stress en komt het visum gegarandeerd goed binnen! Waarom zou je het niet doen?

Snel in huis

Ook op het allerlaatste moment kan een visumdienst je nog uit de brand helpen. Een Turkije visum kan namelijk al binnen 24 uur worden geleverd. Mocht je dus echt vergeten om een visum aan te vragen dan kan de vakantie gewoon nog doorgaan. Omdat je meerdere documenten tegelijk kunt aanvragen hoef je ook niet bang te zijn dat sommige visums wel binnenkomen en andere niet. Om een Turkije visum aan te vragen heb je een geldig reisdocument nodig dat nog zeker 8 maanden geldig is wanneer je het visum aanvraagt. Dit om te voorkomen dat je vervolgens met een ongeldig document naar Turkije afreist. Voor kinderen is ook een visum nodig. Zorg dus dat je ook voor de kinderen een geldig document in huis haalt. Vul alle gegevens zo zorgvuldig mogelijk in en dan komt alles helemaal goed!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn