Een boerderij kopen is natuurlijk een enorme investering, daarom wil je zeker weten dat je de beste prijs betaalt. Bovendien gaat het vaak om oude gebouwen en wil je de hulp van een team professionals zodat je zeker weet dat er geen verborgen gebreken zijn. Met behulp van de boerderijmakelaar zit dat allemaal wel goed. Dit is een makelaar die de focus op boerderijen heeft, zowel in de vorm van aan- als verkoop, en dus ben je daar aan het goede adres. Wat een boerderij kopen zo anders maakt dan het kopen van een nieuw(er) huis is dat het vaak om oude constructies gaat, en dat het bovendien lastiger in te schatten is hoeveel zo’n groot pand werkelijk waard is. Dit is namelijk afhankelijk van veel verschillende factoren, bijvoorbeeld:

  • Hoe oud is de boerderij?
  • Is hij vanbinnen gemoderniseerd?
  • Hoeveel grond zit erbij?
  • Kun je gebruikmaken van de rood voor rood regeling?
  • Wat is het materiaal van het dak en de wanden?

Tijdens het kopen van een boerderij moet je op veel meer zaken letten dan bij de aankoop van een ‘normale’ woning. Omdat de boerderijmakelaar gespecialiseerd is in het kopen en verkopen van boerderijen zijn zij de ideale partner in dit proces. De professionals van de boerderijmakelaar zijn namelijk nog veel meer dan standaard makelaars op de hoogte van zaken als constructie en afwerking van boerderijen. Een boerderij kopen doe je dus best met behulp van een makelaar van de boerderijmakelaar. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Boerderij kopen na bouwkundig rapport

Zoals hierboven reeds vermeld is het bij boerderijen vaak moeilijk te zijn hoe de constructie in elkaar zit. Doordat het vaak zo’n oude gebouwen betreffen kan het zijn dat deze aan vervanging toe is, en dat zonder dat je het ziet. Om geen boerderij te kopen waar dit soort verborgen gebreken in blijken te zitten regelt de boerderijmakelaar altijd een bouwkundig rapport. Deze wordt opgesteld door een professional, die echt overal op let. Op die manier weet je tenminste zeker dat je achteraf niet tegen onvoorziene kosten aanloopt. Een boerderij kopen is namelijk al duur genoeg, zeker als er ook nog een flinke lap grond bij zit. Schakel dus de hulp in van de boerderijmakelaar, dan krijg je daar in ieder geval zo’n handig bouwkundig rapport bij!

De Rood voor Rood-regeling

Als je een boerderij wil kopen die in aanmerking komt vooro de Rood voor Rood-regeling zou ik ook contact opnemen met de boerderijmakelaar. Aangezien zij namelijk gespecialiseerd zijn in het kopen en verkopen van boerderijen weten ze je alles te vertellen over de wetten en regels die verbonden zijn aan de Rood voor Rood-regeling. Ze weten wat wel mag, en wat vooral niet, en kunnen u helpen een keuze te maken uit de vele boerderijen die te koop staan. De Rood voor Rood-regeling is perfect voor mensen die graag landelijk wonen, maar wel liever zelf hun huis ontwerpen en bouwen. Op de website van de boerderijmakelaar vindt u alvast veel informatie over de regeling, maar als u er echt interesse in heeft, en van plan bent een boerderij te kopen kunt u het beste even contact met ze opnemen voor een persoonlijk kennismakings- en adviesgesprek. 

https://www.boerderijmakelaar.nl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn