Als u een bedrijf heeft waar u vaak mensen zoekt voor specifieke functies, dan zult u weten dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste mensen te vinden. Wanneer u namelijk een perfecte kandidaat zoekt, moet u heel veel brieven doorlezen om uiteindelijk maar te hopen dat zich iemand gemeld heeft die aan uw profiel voldoet. Mocht u daarom graag efficiënter willen werken, dan is digital recruitment wellicht iets voor u. Wanneer u namelijk digital recruitment inzet om de juiste kandidaat voor uw positie te vinden, dan is de kans groot dat u iemand vindt die heel geschikt is voor uw positie. Het is namelijk zo dat digital recruitment de vele reacties die u kunt verwachten, veel beter kan selecteren en ordenen dan dat mensen dat kunnen. Het is namelijk vermoeiend om heel veel reacties door te moeten nemen en het is veel werk om de kandidaten te rubriceren. Het is daarom de moeite waard om op digital recruitment over te stappen. Digital recruitment heeft namelijk meerdere voordelen. Ten eerste zorgt het ervoor dat u veel meer reacties kunt verwerken in een veel kortere tijd. Ten tweede zijn deze reacties veel nauwkeuriger te verwerken doordat u precies kunt aangeven waar u naar op zoek bent. Het systeem zal vervolgens zorgen dat u een ranglijst krijgt van de meest geschikte kandidaten. U zult merken dat u op deze manier veel sneller iemand kan vinden die veel beter op het beschikbare profiel aansluit. Geen wonder dus dat heel veel bedrijven reeds gebruikmaken van digital recruitment. U kunt namelijk heel veel tijd besparen door van digital recruitment gebruik te maken en bovendien kunt u ook een veel betere kandidaat vinden. Tot slot is er nog een groot voordeel.

Met digital recruitment kunt u een waardevolle database aanleggen

Vaak belanden sollicitatiebrieven in een map wanneer niet meer nodig zijn en worden ze in een la gedaan om vervolgens in de vergetelheid te raken. Dat is een gemiste kans omdat voor een eventuele volgende positie de ideale kandidaat zich reeds bij u gemeld heeft. Het voordeel van digital recruitment is dat u altijd een goede database kunt maken waardoor u altijd weet welke mensen ooit interesse hebben getoond in een baan bij uw bedrijf of organisatie. Als we het hebben over digital recruitment, hebben we het dus over een duurzame manier van mensen rekruteren. Ook dat kan u heel veel tijd besparen omdat u niet voor iedere functie een nieuwe vacature hoeft te maken en weer alle reacties door hoeft te nemen. U kunt de database die u op basis van digital recruitment heeft gemaakt, gebruiken om uw ideale kandidaat te vinden.

Meer weten over dit onderwerp?

Mocht u graag meer willen weten over digital recruitment, dan kunt u altijd even op het internet gaan kijken. Een site waar u veel informatie kunt vinden over dit onderwerp is blog.luke.nl. Kortom:

  • Deze manier van rekruteren kan u heel veel tijd besparen
  • U kunt door digitaal te selecteren een veel betere kandidaat vinden
  • U kunt altijd een database aanleggen met geschikte kandidaten voor de toekomst

 

Hopelijk hebben wij u voldoende kunnen informeren over deze interessante toepassing.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn