Wil jij een oppervlak creëren waar je met behulp van magneten dingen aan kunt ophangen? Kies dan voor het gebruik van magnetische verf! Met dit product kun je eigenlijk ieder oppervlak, mits het egaal vlak is, omtoveren in een soort van magneetbord. Natuurlijk zijn er verschillende zaken die van zichzelf al magnetisch zijn. Denk dan aan koelkast- of diepvriesdeuren, maar ook aan andere metalen oppervlakten. Maar deze heb je niet altijd op de plek waar jij dingen op wilt hangen en dan komt magnetische verf goed van pas. Je hoeft dan geen magneetbord op te hangen om toch met magneten tekeningen, kaartjes, briefjes en dergelijke te kunnen bevestigen.

Hoe werkt magnetische verf?

Hoe kan het nu dat je met deze verfsoort een magnetisch oppervlak kunt creëren? Dat kan doordat er heel veel kleine metaaldeeltjes in verwerkt zijn. Het gaat dan echt om vele duizenden en duizenden minuscule deeltjes. Hierdoor heeft magnetische verf ook altijd een grijze tot donkergrijze kleur, dat komt gewoon door al het metaal dat er in verwerkt zit. Om een goede werking te krijgen, is het belangrijk dat je altijd meerdere verflagen aanbrengt. Maar weet wel, ook al breng je meerdere lagen aan, de werking is altijd wat minder sterk dan met bijvoorbeeld een echt magneetbord of een koelkastdeur. Je moet op magnetische verf daarom ook altijd extra sterke magneten gebruiken om ervoor te zorgen dat wat jij ophangt ook echt blijft hangen. Waarom zou je dan kiezen voor verven en niet gewoon voor het ophangen van een magneetbord? Het voordeel van verven is natuurlijk dat je dit op ieder gewenst oppervlak kunt doen, niet alleen op een muur, maar ook op bijvoorbeeld een kast. Daarnaast kun je met magnetische verf het oppervlak zo groot maken als je zelf wilt, terwijl je met een magneetbord toch altijd maar beperkte ruimte hebt om dingen op te hangen.

Combineer met andere verfsoorten

Veel mensen vinden een nadeel van magnetische verf dat dit altijd een grijzige kleur heeft. Het is helaas ook niet mogelijk om dat te veranderen, want dan zou de dichtheid aan metaaldeeltjes te klein worden. Wat wel kan, is de magneetverf overschilderen met een andere verfsoort. Denk dan aan:

  • muurverf in jouw favoriete kleur
  • speciale vernis voor een speciaal effect
  • whiteboardverf
  • schoolbordverf

Zo kun je er dus heel veel kanten mee op. Je kunt bijvoorbeeld van je muur niet alleen een magnetisch veld maken, maar met whiteboardverf of schoolbordverf kun je er ook op schrijven! Kies je voor gewone muurverf als afwerking, dan zal niemand een idee hebben dat er magnetische verf onder zit en dan lijkt het natuurlijk wel heel bijzonder dat je er magneten aan vast kunt maken. Met goudvernis of glittervernis kun je dan weer echt bijzondere special effects creëren, voor een unieke uitstraling. Er zijn dus heel veel mogelijkheden! Zoals gezegd, zorg er wel voor dat je altijd extra sterke magneten in huis haalt om hiermee te gebruiken, anders zal niet alles goed blijven hangen. Zoek jij magnetische verf of de speciale extra sterke magneten? Ga dan naar magneetverfmagneten.nl voor keus uit een ruim aanbod op dit gebied!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn