Voor mijn werk moet ik altijd heel veel documenten doorlezen. Dat is een hele opgave omdat je vaak heel saaie teksten moet lezen die ook nog eens vele tientallen pagina’s dik zijn. Daar word ik meestal niet echt warm van en daarom ben ik onlangs op zoek gegaan naar mogelijkheden om te leren snellezen. Ik had namelijk meerdere van mijn collega’s horen zeggen dat zij zich hadden toegelegd op het snellezen en dat zij daar heel veel baat bij hadden. Ik dacht vroeger altijd dat snellezen iets was wat eigenlijk helemaal niet kon omdat je soms mensen hoorde beweren dat ze nu ineens tien boeken per dag konden lezen. Ik ben niet heel slim, maar ik ben niet zo dom om te geloven dat snellezen inhoudt dat je ineens in een minuut een boek kunt lezen. Wat ik echter wel interessant vond om te horen, was dat je aan de hand van snellezen je leestempo kunt verhogen. Dat zou voor mij niet verkeerd zijn want ik ben niet de meeste snelle lezer. Als ik daarom zou kunnen leren snellezen, dan zou ik daar heel veel tijd mee kunnen besparen. Ik ben daarom gaan kijken hoe ik mij in het snellezen kon verdiepen en ik heb toen gezien dat je op het internet overal oefeningen kunt doen om te leren snellezen. Ook kun je gewoon even naar wikipedia gaan om daar te lezen wat ze allemaal over snellezen geschreven hebben. Ik heb toen al snel gemerkt dat wanneer je graag goed wilt leren snellezen, je vooral moet zorgen dat je weet waar je op moet letten in een tekst. Dat gaf mij steeds meer hoop dat ik het snellezen ook ooit een keer onder de knie zou kunnen krijgen en ik ben daarom allerlei oefeningen gaan doen om mijzelf het snellezen aan te leren. Ook heb ik een training gevolgd om het snellezen beter te bestuderen. Deze training vond ik op de site van snellezen.com. Wanneer u deze site nog nooit bekeken heeft, kan ik u aanraden om er een keer een kijkje te gaan nemen want u zult merken dat u hier heel veel interessante informatie kunt vinden. 

Ik heb veel voordeel van het snellezen

Ik ben mijzelf nu al geruime tijd aan het trainen in het snellezen en ik kan u zeggen dat ik hier heel veel aan heb. Ik merk dat ik sneller door teksten heen ga, en dat ik daarbij nog steeds de essentie van de tekst kan navertellen. Het is namelijk zo dat je niet alleen snel moet kunnen lezen, maar dat het snellezen er vooral om draait dat je ook weet wat er allemaal geschreven wordt. Ik ben daarom blij dat ik heb leren snellezen want dat levert mij veel tijdwinst op. 

Wilt u dit ook leren? 

Most u ook graag willen werken aan uw leessnelheid, dan raad ik u aan om:

  • Even naar snellezen.nl te surfen 
  • Te bekijken wat u hier aan informatie kunt vinden 
  • Een training te volgen om uzelf goed te trainen in het snelle lezen 

Ik ben blij dat ik nu veel sneller kan lezen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn