Denk je aan de meest noordelijke staat van de Verenigde Staten, dan denk je al gauw aan kou en afgelegen gebieden. Alaska reizen hebben echter nog veel meer te bieden dan een koud klimaat en rust. De staat is een stuk veelzijdiger dan veel mensen in eerste instantie misschien zouden denken. Het is een echte wildernis waar genoeg te beleven valt. Maar daarnaast heb je natuurlijk moderne steden waar je de staat weer op een heel andere manier beleeft. Kortom, in Alaska reizen is veelzijdig en heeft ieder type reiziger meer dan genoeg te bieden. Dit is eigenlijk ook niet gek als je je bedenkt dat de staat even groot is als België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje samen. Om maar even te illustreren hoe groot dit noordwestelijke deel van de VS is. Wil je ook naar Alaska reizen, dan is wildalaska.nl een ideaal beginpunt om meer over dit gebied te weten te komen. Op de website staat alle info die je nodig hebt voor een onvergetelijke reis. Uiteraard wordt die reis verzorgd door de ervaren organisatoren van de reisonderneming. Ter inspiratie kun je wel alvast op de pagina ‘inspiratie’ kijken. Je krijgt direct zin om je koffers te pakken.

Alaska reizen voor de echte natuurliefhebber

Door Alaska reizen is uiteraard de ultieme ervaring voor iedere natuurliefhebber. De natuur is heel veelzijdig en indrukwekkend. Hoewel het zo noordelijk ligt, kent het gebied toch veel verschillende landschappen. Omgeven door water, is het een ideale omgeving voor ieder watersport liefhebber. Ga je als watersport fanaat naar Alaska reizen, dan kun je zeker je hart ophalen. Op de oneindig veel meren die het gebied kent kun je urenlang rondvaren in een kano of kajak. Het komt vaak genoeg voor dat je verder geen mens tegenkomt. Daarmee is de staat één van de weinige plekken op aarde waar je nog echte rust en pure natuur kunt meemaken. De ideale plek om even helemaal bij te komen van het gehaaste leven in Nederland. Door Alaska reizen is ook een aanrader voor iedere wandelaar. Er zijn genoeg mogelijkheden, voor zowel de beginner als de zeer ervaren wandelaar. Of je nu gaat wandelen door bosrijke, vlakke gebieden of de hoge, kale bergen gaat beklimmen, je zult je geen moment vervelen. In de bergen is de kans ook groot dat je spectaculaire gletsjers zult zien. Ook deze zijn volop te vinden in het mooie gebied.

Wildlife spotten in noordwest Amerika

Ook de echte dierenliefhebber kunnen we zeker aanraden om voor een van de Alaska reizen bij Wild Alaska te gaan kijken. De kans is heel groot dat je veel Wildlife zult spotten tijdens de reis. Op de website vind je allerlei activiteiten tijdens welke je de wilde dieren tegen kunt komen. Of vanuit de verte zult kunnen spotten. De activiteiten zijn ingedeeld in de volgende zes thema’s:

  • Bushplane
  • Wildlife
  • Train rides
  • Boat trips
  • Highways
  • Hiking

Alleen al aan bovenstaande zes thema’s is te zien hoe veelzijdig het gebied en de reismogelijkheden zijn. Door Alaska reizen kan door de vele verschillende vervoersmogelijkheden extra avontuurlijk gemaakt worden. Omdat het zo een groot gebied is ligt per vliegtuig natuurlijk voor de hand. Maar voor de afwisseling zijn treinritten ook een echte aanrader. Wil je het wat rustiger aandoen en echt van de natuur genieten, dan kies je voor hiken of boottochten. Verder is de staat ook ideaal te verkennen per auto. Door een roadtrip te maken krijg je bovendien dat typische ‘Verenigde Staten gevoel’ dankzij de uitgestrekte, lange snelwegen waar je overheen suist. Neem contact op of vraag een offerte aan om jouw reis te gaan plannen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn