Bij mij thuis was al jarenlang een discussie gaande. Mijn vrouw wilde haar fiets graag in de garage stallen, terwijl ik vond dat hij daar te veel ruimte innam. Als haar fiets in de garage stond, kon ik amper bij mijn gereedschapskist komen! Om de zoveel tijd werd het weer een thema en hadden we het er weer over. Uiteindelijk besloot ik een paar maanden geleden een oplossing te bedenken. Mijn vrouw wilde haar fiets graag overdekt, prima: dan koop ik een blokhut! Een exemplaar dat groot genoeg is voor niet alleen haar fiets, maar ook de fietsen van eventuele kinderen. Ik dacht alvast aan de toekomst, waarin ik over twee kinderfietsen naar mijn gereedschap moest klimmen! Wij beschikken gelukkig over een grote tuin, dus aan ruimte geen gebrek. Ik zou graag wat meer vertellen over de blokhut die ik heb gebouwd, en waarom ik bepaalde beslissingen heb gemaakt:

  • Het juiste formaat
  • Goede kwaliteit
  • Waterdicht en lekker warm

Vier fietsen, één blokhut, dat was het streven. Hij moest dus groot genoeg zijn om dat allemaal zonder problemen te herbergen. Daarbij moest er natuurlijk nog wat ruimte zijn om te lopen, anders ontstond hetzelfde probleem als in de garage. De blokhut moest bovendien ieder jaar de Nederlandse winter overleven, zonder al te veel onderhoudskosten! Ik wilde dus dat het hout stevig was en lang meeging. Ik ben toen even op internet gaan zoeken en vond Tuindomein. Op hun site, Tuindomein.be, vind je een enorm aanbod leuke blokhutten. Deze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, zodat je altijd een hut vindt die in jouw tuin past. Via de site had ik snel een hut gevonden die voldeed aan mijn eisen, ook wat betreft het materiaal. Ik heb even opgebeld met wat vragen over een specifiek model. Ik werd snel en vakkundig geholpen, zelfs toen bleek dat het model misschien toch minder geschikt was mijn voor toepassing. Het bedrijf probeert je zo goed mogelijk te helpen!

Waterdichte blokhut met verwarming

Het leek mijn vrouw een goed idee om de blokhut waterdicht te maken. Dat leek mij natuurlijk een goed idee: je wilt immers niet dat je fiets gaat roesten. Daarna stelde ze voor om een kleine verwarming te plaatsen, maar dat begreep ik niet zo goed. In de eerste plaats in verband met veiligheid, maar ook zag ik het praktisch nut niet. Mijn vrouw wilde natuurlijk geen kou leiden als ze haar fiets pakte, dat begreep ik ook wel weer. Ik heb toen gekozen voor dik hout, dat warmte goed vasthoudt. Er is dus geen verwarming, maar toch is het binnen relatief warm. In de winter daalt de temperatuur natuurlijk wat, maar de kou van buiten komt moeilijk binnen. Ben jij ook op zoek naar een leuke blokhut? Surf dan snel naar bovenstaande site en blader door het aanbod. Dankzij het handige menu vind je in no time een model dat bij je past. Op de site vind je overigens niet alleen tuinhuizen, maar ook andere bergingen en overkappingen. Voor ieder wat wils dus!

Een informatief blog over de tuin

De site van Tuindomein verkoopt niet alleen tuinartikelen, maar richt zich ook op het informeren van de consument. Zo vind je een zeer informatief blog, waar je urenlang zoet mee bent (mocht je dat interessant vinden natuurlijk). Je leest bijvoorbeeld hoe je een schutting moet opzetten, of over de verschillende soorten tuinplanken. Door je goed te informeren maak je altijd de juiste beslissing! In conclusie: wij zijn erg blij met de blokhut. Ons dilemma is opgelost en we zijn zeer tevreden met het compromis.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn