Carnaval is in het zuiden van Nederland onderdeel van de cultuur. Iedereen doet hieraan mee, ouderen, volwassenen, tieners en kinderen. Voor de kinderen is er speciale carnaval kinderkleding. Deze is te koop in verschillende carnaval winkels, zoals bijvoorbeeld bij Party-time in Weerd. Op hun website (https://www.party-time.nl/carnaval-kinderkleding) kan je allerlei soorten kostuums vinden, waaronder ook carnaval kinderkleding. Voor kinderen zijn er tijdens carnaval special optochten en speciale feesten, waardoor het extra leuk is voor kinderen om hun eigen carnaval kinderkleding aan te hebben. Roept jouw kind de hele tijd dat hij later brandweerman wilt worden? Hoe leuk is het als hij met carnaval verkleed kan gaan als brandweerman? Of droomt jouw dochter ervan om een prinses te zijn? Tijdens carnaval kan het allemaal! Wat voor carnaval kinderkleding kan je bij Party-time in Weerd vinden?

  • Sprookjes en fantasie
  • Beroepen en uniforms
  • Retro en historie
  • Landen thema’s
  • Grappige kostuums

Je kan natuurlijk helemaal over de top gaan en je kind schminken, een pruik geven en helemaal in karakter laten komen. Vaak worden op de carnavalsfeesten voor de kinderen prijzen uitgereikt voor diegenen die de beste carnaval kinderkleding draagt. Kan je het al voor je zien hoeveel lol jouw kind gaat hebben als hij of zij in de prijzen valt? Met carnaval kinderkleding van Party-time, kan je zeker in de prijzen vallen. Er is enorm veel keuze. De fantasie van jouw kind slaat waarschijnlijk regelmatig op hol en vraag je je dan af: “waar kan ik ooit zo’n kostuum kopen?”. Weet niet bang, want zowel online als in de winkel kan je enorm veel carnaval kinderkleding vinden en grote kans dat het kostuum voor jouw kind er ook tussen zit.

Carnaval kinderkleding; hoe draag je dat?

Carnaval valt over het algemeen in de winter. Wanneer het carnaval is, hangt af van wanneer het Pasen is. Pasen valt op de eerste zondag na de eerste volle maan nadat de lente is begonnen op 21 maart. 40 dagen voor Pasen is het Aswoensdag en de drie dagen voor Aswoensdag is het carnaval. Carnaval valt hierdoor meestal in februari of begin maart. Rond deze tijd is het vaak nog flink koud in Nederland. Omdat je met carnaval veel op straat bent, je loop van feest naar feest of tijdens de optochten, is het verstandig om onder de carnaval kinderkleding meerdere lagen kleding te dragen. Voor zowel jongens als meiden is het aan te raden om een maillot te dragen en op z’n minst een T-shirt onder de kleding. Over deze laag kleding gaat het kostuum, dat vaak van een wat dunnere stof is gemaakt. Heeft jouw kind schoenen die bij het kostuum passen? Let dan wel op dat ze comfortabel zijn om op te lopen en niet al te koud, zeker als je heel de dag op straat loopt om de optochten te zien.

Wat doe je met de kleding na carnaval?

Heeft jouw kind enorm genoten van carnaval en zijn of haar perfecte outfit? Het is zonde om deze dan nooit meer te dragen. Zeker voor kinderen zijn er het gehele jaar door gelegenheden om verkleedkleren te dragen! Wat dacht je ervan om jouw afgedankte oude kleding, wat oude jurken van oma en de carnavalskleren in een grote kist of doos te stoppen en op de kinderkamer te zetten? Dit is perfect voor verkleedpartijtjes! Want niets is leuker voor jouw kind dan helemaal in zijn of haar fantasieverhaal op te kunnen gaan met bijpassende kleren! Over de jaren kunnen er daardoor veel carnavalskleren worden verzameld waar het hele jaar door van genoten kan worden.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn