ziekte-van-lyme - Chronische LymeBent u gebeten door een teek? Dan bent u al snel verder van huis als u hier niet op tijd iets mee doet. Want u kunt de chronische Lyme ziekte krijgen. Natuurlijk gaat dat niet zo maar en moet het wel echt uit de hand lopen voordat u chronische Lyme krijgt. Maar het gemene aan een tekenbeet is dat dit vaak op plekken gebeurt die u niet kunt zien of weinig checkt. Denk aan bepaalde holtes zoals uw knie of oksel. Het begint met iets heel kleins dus zelfs als u zich dar veelvuldig wast kan een beet toch nog an u voorbijgaan. Ziet u de teek na verloop van tijd? Draai hem er dan zo snel mogelijk uit met een tekenpen en gebruik daarbij nooit uw eigen vingers. Ook niet afdeppen met een alcoholische oplossing want daarmee verhoogt u eerder de kans op een nare infectie en zelfs op chronische Lyme dan wanneer u dit niet doet. En we kunnen wel stellen dat ziek worden natuurlijk iets is dat u te allen tijde wilt zien te voorkomen. Een griepje of verkoudheid op zijn tijd is nog tot daar aan toe maar de chronische Lyme te pakken krijgen, nee, dan is voorkomen altijd beter dan genezen. Controleer tijdens vakanties of lange wandelingen door bosgebieden uzelf en uw kinderen. Woont u in een buitenwijk van de stad, in een dorp of op het plateland en spelen uw kinderen in het struikgewas, tussen de planten en onder bomen? Ook dan dient u preventief uw kinderen zo nu en dan aan een goede inspectie te onderwerpen. Op die manier voorkomt u het risico op chronische Lyme of althans hardnekkige tekenbeten. Dit kan alleen al voor paniekaanvallen zorgen, zeker bij gevoelige mensen en mensen die bang zijn voor insecten en insectenbeten. Stel gen dan altijd eerst gerust voordat u ook mar iets onderneemt. Er kan eigenlijk niet zo heel veel gebeuren als er zich een tekenbeet heft voorgedaan. Het gaat er veel meer om dat u de teek op de correcte manier verwijdert.

Chronische Lyme, een echte rotziekte

Als u gebeten bent door een teek en u hebt het insect nooit herkend, dan kan het zo zijn dat u al te laat bent. De teek zal zich uiteindelijk hebben volgezogen met bloed en zich verwijderen uit uw huid. Door de uitwisseling in uw bloedkanaal kan de teek allerlei bacteriën achterlaten waaronder de bacterie die chronische Lyme veroorzaakt. In het begin kunt u diverse verschijnselen krijgen die erg op onschuldige ziektes lijken. Zeker als u niet weet dat u gebeten was dan is het niet zo vreemd dat u niet vermoed dat dit weleens kan leiden tot chronische Lyme. Dat spreekt haast voor zich maar we willen u wederom laten inzien hoe belangrijk het is dat u uw lichaam regelmatig controleert. Zeker als u zich in de overige alinea herkent. Doe tu niets met die eerste verschijnselen en wordt u alsmaar zieker, moedelozer, vermoeider en ga zo maar door? Dan kan het zijn dat u chronische Lyme hebt gekregen. Gelukkig betekent chronische Lyme niet het einde van de wereld maar het kan wel een lang en slepend traject naar genezing zijn. En ook dan is de kans helaas aanwezig dat u nooit helemaal van chronische Lyme afkomt. Dat is nu eenmaal het gevaar dat u loopt door een simpele tekenbeet. In dat opzicht kunt u zich beter laten steken door een wesp of een bij. Of u laten bijten door een slang. Niet dat u dat moet doen mar dan weet u wel meteen waar u aan toe bent en kan een simpel antigif de pijn doen afnemen. Wilt u zich laten checken op chronische Lyme? Ga dan altijd eerst naar de huisarts. Als u vermoedt dat u misschien door een tekenbeet de Lymeziekte hebt gekregen dan kunt u alvast via onze website een test doen. Dit is een simpele test waarop u aan kunt geven in hoeverre uw symptomen overeenkomen met daadwerkelijke chronische Lyme. U krijgt vervolgens een advies dat natuurlijk niet bindend is. Maar mochten de klachten behoorlijk overeenkomen met chronische Lyme dan raden we het u aan om meteen een afspraak met uw huisarts te maken.

Doe hier iets aan en kies voor een goede behandeling

Hebt u al veel onderzoeken gedaan en hebt u daadwerkelijk chronische Lyme? Dan zijn hier gelukkig vele oplossingen voor te vinden. Wij kunnen u hier namelijk mee helpen in de speciale kliniek die zich richt op de bestrijding en genezing van de ziekte van Lyme en dus ook voor de chronische Lyme variant. U kunt diverse behandelingen bij ons laten uitvoeren dus wacht niet langer maar maak snel een afspraak met onze kliniek. Ook vindt u er en uitgebreide selectie aan verhalen over de bestrijding van chronische Lyme, het voorkomen en nog veel meer. Kijkt u dan ook eens op: ziekte-van-lyme.nl. Eenvoudiger kan het niet dus u zult dit wel kunnen onthouden lijkt ons. Als u de moed al een beetje hebt opgegeven dan raden we het u aan om de ervaringen van anderen over chronische Lyme te lezen. Ook die vindt u uiteraard op de website terug. Als u zelf iets hierover te vertellen hebt dan zien we het graag terug! Dus schroom niet langer maar:

  • Plaats zelf uw eigen ervaringen
  • Of lees die van anderen goed door, ze zullen u zeker steunen. Vooral omdat het vaak tot een zeer positief einde leidt!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn