Al sinds mensenheugenis heeft zout een zuiverend effect op vele zaken en dat zout ook voor mensen een zuiverend effect kan hebben is ook al geruime tijd bekend. Zout is dan ook het hoofdbestanddeel van de halotherapie die bij HaloClinic Nederland in Heemstede en Zaandam kan worden ondergaan. Wat halotherapie precies is en wat het voor helend effect kan hebben op het lichaam, onderzoeken we aan de hand van de informatie die wordt vermeld op haloclinic.nl, de website van HaloClinic Nederland.

Wat is halotherapie en waar dient het voor

Halotherapie is een ander woord voor zouttherapie en betekent niets anders dan een therapie waarin de zuiverende werking van zout wordt ingezet tegen kwalen die men kan hebben. Dit kan als voorbeeld heel goed werken bij problemen met de luchtwegen. Denk hierbij aan:

  • Ontstekingen
  • Bacteriële infecties
  • Overmatige slijmvorming
  • Spastische bronchiën
  • Overmatige gevoeligheid

Deze therapie vindt in sessies plaats in de zogeheten zoutkamer van HaloClinic Nederland. Het is een therapie die zich richt of langdurig en effectief resultaat, waarbij het herstel van deze kwalen intreed. Tijdens de therapiesessies wordt in de zoutkamer een zoutnevel verspreid die medisch effect heeft en gelijkmatig door de ruimte in de lucht wordt opgenomen. Deze zoutnevel wordt hierdoor ingeademd en kan op deze manier zijn werk doen. Halotherapie werkt op die manier op natuurlijke wijze en is veilig voor iedereen, ook voor mensen die medicijnen voor de luchtwegen gebruiken. Er worden tijdens de halotherapie ook geen medicijnen gebruikt. Het effect is even natuurlijk als het middel en dit betekent dat het voor iedereen anders zal zijn. De therapie heeft bij elk persoon tijdnodig om de oorzaak van de kwaal aan te pakken. Het is dus ook afhankelijk van het type kwaal en de ernst ervan, hoe lang het duurt voor de halotherapie effectief aanslaat. Meerdere sessies zijn vaak nodig om echt goed te kunnen ervaren wat het effect van halotherapie is en het herstel zal geleidelijk zijn. De symptomen verminderen en in veel gevallen kan zelfs verminderd medicijngebruik één van de positieve gevolgen zijn van halotherapie. Het is dan ook inmiddels bewezen dat de halotherapie een proactieve aanpak is om longaandoeningen als astma en sarcoïdose de baas te zijn. Daarnaast zijn longaandoeningen en problemen met de luchtwegen niet het enige waar halotherapie goed voor is. Het is namelijk ook een erg goed middel tegen aandoeningen aan de huid.

Een zeer goede therapie om de huid te verbeteren

Zout heeft niet alleen een zeer grote zuiverende invloed op de luchtwegen, maar heeft ook voor de huid een fantastisch effect. Mensen die te maken hebben met bijvoorbeeld psoriasis weten al dat zout een heel effectief middel is om diverse klachten te verminderen. Ook in het geval van de huid zijn de problemen vaak gerelateerd aan infecties en ontstekingen en het zuiverende effect van zout pakt de bacteriën aan. Het reinigt de huid en zorgt er daarmee voor dat de huid de tijd krijgt om te herstellen. Het is universitair bewezen dat deze herstellende effecten tijdens dit soort zouttherapieën doeltreffend kunnen werken. In het buitenland zijn er al vele locaties waar men een zouttherapie kan ondergaan en nu kan dit ook in ons land, in de zoutkamer van HaloClinic Nederland. Wilt u meer weten over de werking van deze therapie, over de behandelingen en therapieën die HaloClinic geeft of wilt u een sessie ondergaan, neemt u dan vrijblijvend contact op via de website haloclinic.nl. De eerste sessie die u volgt is gratis en hiervoor kunt u direct online een afspraak maken. De experts van HaloClinic helpen u graag verder om ervoor te zorgen dat u het juiste effect bereikt.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn