De meest perfecte dag in het leven van de man is zijn trouwdag. Vaak is aan alles gedacht. De geloften zijn geschreven, de ringen gekocht, en het pak is in orde. Een erg belangrijk detail wordt echter wel eens vergeten, de trouwschoenen. Veel mannen denken dat nette schoenen standaard onder hun trouwpak passen, maar dit is soms niet het geval. Echte trouwschoenen worden uitgezocht zodat ze passen bij het pak maar toch ook een eigen uitstraling hebben. Goede trouwschoenen komen in diverse soorten en maten, maar er zijn twee belangrijke merken:

  • Elsa Coloured Shoes
  • Paulo Bellini

Elsa Coloured Shoes biedt niet alleen trouwschoenen voor heren, maar ook bruidsschoentjes voor dames aan. Er zijn een heleboel collecties om uit te kiezen, allemaal gemaakt van diverse materialen. Leer, suède, satijn en textiel zijn veel gekozen materialen. Uiteraard zijn er diverse kleuren beschikbaar waaronder bruin, marine, en gewoon zwart. Paulo Bellini schoenen zijn wereldwijk bekend. De indrukwekkende modellen uit Portugal zijn geschikt voor tal van nette gelegenheden. De schoenen zijn van hoge kwaliteit, en mogen dus zeker wat kosten, maar kunnen het prachtige pak dat je voor de bruiloft hebt aangeschaft wel helemaal afmaken. Deze twee merken bieden een grote verzameling aan trouwschoenen, maar uiteindelijk moet je zelf de keuze maken. Er zijn een aantal aspecten waar je goed om moet denken:

  • Kleur van het paar
  • Kleur van het pak
  • Vorm van de schoenen
  • Eigen stijl
  • Smaak van de bruid

Natuurlijk is in de eerste plaats de kleur van de schoenen ontzettend belangrijk. De kleur kan uitstralen wat je met schoen wilt zeggen. Een traditionele schoen, in mooi egaal zwart, kan rust en controle uitstralen. Een marine schoen met een felle rand kan aangaven dat het leven samen een mooi nieuw avontuur gaat worden. Denk dus, net als over het pak, goed na over de schoen die je kiest; dit kan achteraf niet meer veranderd worden! Zorg er natuurlijk ook voor dat de trouwschoenen matchen met het pak. Het gebeurd te vaak dat mannen zich denken te herinneren hoe het pak eruit ziet en daar vervolgens bijpassende schoenen voor kopen. Wanneer de trouwschoenen een andere tint hebben dan het pak staat dit soms totaal niet. Veel mannen hebben niet het inzicht tussen diverse tinten blauw of bruin en dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar zorg er wel voor dat je voor je aanschaf met iemand praat die je hier wel meer over kan vertellen.

Wat maakt goede trouwschoenen?

Een goede trouwschoen moet aan diverse eisen voldoen. In de eerste plaats is de vorm natuurlijk van cruciaal belang. Zorg ervoor dat de schoen niet te hoog is en goed aansluit bij de hak. Een veterschoen is gewenst, omdat een ander type mogelijk voor problemen kan zorgen. Kijk ook goed naar de voering van de binnenzool. Wanneer de binnenzool van een onprettig materiaal is kan dit erg vervelend zijn. Er moet veel op de schoen gelopen worden, maar ook moet er natuurlijk gedanst worden. Wanneer het niet mogelijk is om te dansen op de schoenen zijn deze als trouwschoenen ongeschikt. Een goed materiaal voor de binnenzool is leer. Dit geeft niet teveel mee, maar vormt zich na verloop van tijd wel naar de voet. De meeste trouwschoenen hebben een leren buitenkant en een leren binnenzool. Kijk ook goed naar de binnen voering. De voering van de schoen is belangrijk om het draagcomfort te bepalen. Een leren voering bijvoorbeeld heeft een aantal kenmerken. De schoen laat lucht door en is dus lekker ventilerend. Dit maakt wel dat de schoen niet waterdicht is, enkel waterafstotend. Ook is bij een leren voering goed onderhoud van de schoen essentieel. Minder belangrijk zijn de zool en de neus. Vaak hebben trouwschoenen een ronde neus en is de zool van kunststof. Toch kan het handig zijn hier nog even kort naar te kijken, mocht dit een punt van aandacht zijn. Vaak vindt men het bij een bruiloft gepaster om geen patroon op de schoenen te laten drukken. Een egale schoen wordt over het algemeen als deftig ervaren. Indien gewenst kunnen soms ook sieraden aan de schoenen worden toegevoegd. Denk bij de aanschaf van trouwschoenen dus goed om al deze aspecten, dan kom je met de beste schoenen thuis!

Passen, passen, passen!

Koop nooit schoenen zonder deze eerst te passen, zeker geen trouwschoenen! We kennen allemaal dat gevoel van te krappe schoenen, die eerst moeten worden ingelopen. De schoen schuurt langs de voet en binnen mum van tijd zitten er blaren bij de tenen, op de enkel, en op de hak. Je wilt niet dat dit je overkomt op je trouwdag, je wilt niet de hele dag met pijn rondlopen. Dansen wordt er met blaren ook niet makkelijker op! Wanneer een winkel je niet de mogelijkheid geeft om een schoen te passen dan kun je eigenlijk meteen vertrekken. Sterker nog, eigenlijk is het belangrijk een afspraak te maken om het materiaal uitvoerig te kunnen bestuderen en in te lopen. Zo weet je na verloop van tijd precies hoe de aansluiting is met de voet. Er zijn diverse verkopers waar dit goed mogelijk is. Bij Valkengoed bijvoorbeeld maak je een afspraak om de trouwschoenen helemaal te leren kennen voordat je deze aanschaft. Op http://www.valkengoed.nl/heren/trouwschoenen-heren/ heb je keuze uit tientallen modellen. Vervolgens kun je een afspraak maken om de schoenen door een expert te laten bekijken en om te controleren of deze helemaal naar wens zijn. Maak vandaag nog een afspraak!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn