Sinds ik mijn horloge heb gekregen, zijn we onafscheidelijk. Ik kreeg hem voor mijn twintigste verjaardag cadeau van mijn vader. Hij had geen beter cadeau uit kunnen kiezen. Niet alleen was ik heel erg blij met het horloge op zich, het is een prachtig stukje design. Niet erg opvallend en zeker niet schreeuwerig, het is juist erg subtiel en de schoonheid ervan valt pas echt op als je er goed naar kijkt. Het klokje paste perfect bij de horlogeband, het was echt een geheel. En dat terwijl de materialen zeer verschillend waren. Het klokje bestond uit glas en metaal terwijl de horlogeband van leer is gemaakt. Toch waren de materialen op een dusdanige manier verwerkt dat het samen een prachtig horloge werd. Ik was er vanaf de eerste dag al sterk aan gehecht. Jarenlang droeg ik het, dag in dag uit, ik deed het bijna nooit af. Nooit hoefde er iets aan te gebeuren en er waren geen sporen van verval. Na een hele poos begon de horlogeband toch een beetje te slijten. Dit krijg je natuurlijk vanzelf me leer. Een horloge draag je altijd op dezelfde manier om je pols, je gebruikt altijd hetzelfde gaatje want je pols wordt niet zo snel dunner of dikker. Uiteindelijk moest het dan toch een keer gebeuren: de horlogeband ging kapot. Natuurlijk wist ik dat je zo’n onderdeel eens in de zoveel tijd moet vervangen, maar ik was het bijna vergeten omdat de mijne al zo lang mee ging. Daaraan kon je merken dat de horlogeband echt een hele goede kwaliteit had. Dit wilde ik weer. Je kan uiteraard ook een goedkope vervangende horlogeband kopen van een goedkoper materiaal, maar dan heb je dikke kans dat deze lang niet zo lang meegaat als het originele exemplaar. Daarbij krijg je ook niet hetzelfde design. De keuze was dus snel gemaakt en ik ging naar de horlogemaker om mijn horlogeband te laten vervangen.

De mooiste horlogeband vind je bij de horlogebanden specialist

Omdat mijn horloge zeer dierbaar voor mij is, koos ik voor de beste kwaliteit. Daarom ben ik naar de horlogebanden specialist gegaan om mijn horlogeband te laten repareren. Bij dit bedrijf hebben ze namelijk alle grote merken in huis en ook de accessoires die erbij horen. Dit was voor mij dus de perfecte uitkomst. Ook wilde ik dat het horloge zo snel mogelijk gerepareerd zou worden. Als ik een dag zonder mijn horloge zou moeten doen zou ik dat echt verschrikkelijk vinden. Ik wilde dus het liefste dat de horlogeband terplekke vervangen zou worden zodat ik hem gelijk weer om zou kunnen doen. Gelukkig was dit ook het geval. Ik was meteen aan de beurt en ik werd super snel geholpen. Er zit binnen de kortste keren een nieuwe horlogeband op! Hier was ik echt heel blij mee. Daarbij kan je, als je moet wachten terwijl de horlogeband wordt vervangen, je ogen heerlijk de kost geven in de winkel. Ze hebben hier namelijk hele mooie spullen. Je vindt hier een horlogeband van ieder vooraanstaand horlogemerk, zoals onder andere:

  • Cartier
  • Breitling
  • Omega
  • Certina

Een horlogeband van zo’n merk is niet alleen te gebruiken op een horloge van een dergelijk merk, maar ze zijn toepasbaar op bijna alle horloges met een rechte aanzet. Dit zorgt ervoor dat je de producten mooi kunt combineren. Daarnaast kan je ook kiezen voor een andere horlogeband die niet van zo’n bekend merk afkomstig is. Ook heb je de keus uit diverse mooie materialen. Natuurlijk is het mooie en duurzame leer, maar je kunt ook bijvoorbeeld een horlogeband van rubber of metaal aanschaffen. Wat u ook wenst, bij de horlogebanden specialist kunnen ze er altijd voor zorgen dat uw wensen worden waargemaakt. Daarbij laat hun snelle en aangename service alles zeer soepel verlopen. Als je graag regelmatig wilt wisselen van horlogeband is dit natuurlijk ook een mogelijkheid. De ene horlogeband is meer toepasselijk bij de ene gelegenheid dan de andere. Als je hier graag je stijl op aanpast kan dit heel goed met een paar extra accessoires. Zo bestaat er bijvoorbeeld gereedschap waarmee je de horlogeband extra snel kunt verwisselen.

Houd uw horloge is topconditie met handige accessoires

Hoe sterk je horloge ook is, iedere horlogedrager weet dat een horloge wel eens een opknapbeurt kan gebruiken. Dit is altijd het geval als je een product vaak en intensief gebruikt en als het om horloges gaat is dit eigenlijk altijd wel het geval. Het is dan ook niet een verassing dat er een hele hoop producten zijn ontwikkeld om u een eindje op weg te helpen. Het is natuurlijk onzin om voor ieder klein dingetje naar de horlogebanden specialist te gaan en als je een beetje handig bent kan je sommige klusjes heel snel en eenvoudig zelf opknappen. Alleen al een poetsdoek zorgt ervoor dat je horloge er voor lange tijd mooi uit blijft zien. Als je meerdere horloges hebt en deze graag met elkaar afwisselt, is het bijvoorbeeld een goed idee om een horlogebox aan te schaffen. Hierin kan je al je spullen mooi bewaren. Horloges hebben een aparte vorm en passen dus niet goed in normale sieradendoosjes. Zorg er dus goed voor en koop een speciale horlogebox waar ze allemaal mooi in bewaard kunnen worden. U zult merken dat dit een hoop scheelt qua gebruiksgemak. Wilt u meer weten over de horlogebanden specialist? Kijk dan vooral verder op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn