Ondanks een toename in het bewustmaken van de vele gezondheidsrisico’s van traditionele sigaretten, tonen statistieken aan dat nog steeds miljoenen mensen roken. In de wereld is tabaksgebruik verantwoordelijk voor bijna 1 op de 5 sterfgevallen; dit komt overeen met ongeveer 480.000 vroege sterfgevallen per jaar. Hart- en vaatziekten zijn vaak het rechtstreekse gevolg van roken, maar ook bijna elke bekende kanker wordt in verband gebracht met het roken van traditionele sigaretten. Uit deze voor de hand liggende feiten kunnen we aannemen dat de meeste mensen nog steeds roken eerder door verslaving dan dat het een bewuste keuze is. Naast de gezondheidsrisico’s van traditionele sigaretten voor de roker, is de rook van deze sigaretten (tweedehands rook), ook zeer schadelijk voor niet-rokers bij inademing. Bij pogingen om te stoppen met roken, is het dragen van patches voor veel mensen niet effectief gebleken. Daarnaast hebben alle creatieve inhalatoren hun doel niet bereikt. We vragen ons dan ook luidop af of er een beter en minder schadelijk alternatief voor traditionele sigaretten bestaat. Hoewel er nog steeds debatten zijn tussen gezondheidsdeskundigen aangaande het feit of de e-sigaret een perfecte vervanging is voor de traditionele sigaret, hebben wij toch enkele opmerkelijke voordelen van de e-sigaret gevonden die minder discutabel zijn, vooral wanneer zij naast de traditionele sigaret wordt geplaatst.

Een e-sigaret geeft je meer vrijheid

In tegenstelling tot de traditionele sigaret kan de e-sigaret overal worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld restaurants, kantoren, hotels of openbare plaatsen. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar een rookzone of jezelf op te sluiten om te roken. Een e-sigaret kan echt overal en op elk moment worden gebruikt zonder de angst voor intimidatie, arrestatie of klachten. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat ze enkel dampen produceren en volledig rookloos zijn. De meeste mensen, vooral niet-rokers, zullen het erover eens zijn dat de geur van traditionele sigaretten aanstootgevend en irritant is. Maar met de rook- en geurloze e-sigaret kunnen vapers (of rokers) zelfverzekerd roken zonder enig ongemak voor anderen te veroorzaken. Bovendien beschermt het apparaat je van een aanvallende adem en het feit dat je kleren ruiken als een asbak, wat nog een ander voordeel is. We twijfelen er niet aan dat traditionele sigaretten voor genot zorgen bij gebruikers, maar dan wel het soort plezier dat in de meeste gevallen dodelijk blijkt. Door de ruime keuze aan E-liquids bezorgt de e-sigaret je een ander soort plezier. Een ander soort vrijheid van elektronische sigaretten is dat ze in verschillende stijlen en kleuren komen, zonder hoog prijskaartje. Je kunt verscheidene E-smokers bekijken die worden aangeboden door de E-smokershop via de pagina www.e-smokershop.nl.

Stoppen met roken

Rokers zijn vaak geneigd om te stoppen met roken omwille van de gezondheidsrisico’s en de beperkte vrijheid die nog te vinden is om te roken. Bovendien wordt stoppen met roken bemoeilijkt door de verslaving aan nicotine. De symptomen van het stoppen met nicotine zijn vaak sterk en dit kan ervoor zorgen dat mensen heel vaak terugvallen, maar met de e-sigaret kunnen de symptomen verzacht worden door:

  • Verslaafde rokers die bereid zijn om de overstap te maken naar e-sigaretten, kiezen vaak het hoogste niveau van de nicotinesterkte. Een handeling die volledig normaal is, omdat drastisch stoppen met roken het lichaam op een even drastische manier zal beïnvloeden. Het geleidelijk laten zakken van de nicotinesterkte helpt het lichaam om zich geleidelijk aan te passen totdat het zo goed als geen nicotine meer nodig heeft.
  • Nadien kan je het proces vervolgen met het verminderen van de sterkte van je e-liquids, wat je nicotineverslaving volledig kan wegnemen en je veel makkelijker kunt stoppen met roken.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn