Mijn auto gaf al een tijd een vreemde melding op het dashboard. Mijn vriend besloot er zelf eens naar te kijken. Hij dacht dat dat goedkoper zou zijn dan de auto bij een garage na te laten kijken. Hij klust graag zelf en ik vond het allemaal prima. Als me dat een paar honderd euro zou schelen zou ik daar maar al te blij mee zijn. Hij wist dat hij de auto zou moeten uitlezen. Hiervoor heb je speciale apparatuur. Ik wist dat niet, maar hij heeft een apparaatje besteld via de webshop van ODB Warenhuis. Daarnaast is er online allerlei informatie te vinden over je auto uitlezen. Schijnbaar is dat een stuk eenvoudiger dan hij dacht. Toen hij via obdwarenhuis.nl had gelezen hoe je je auto uitlezen moet heeft hij dus een apparaat besteld. Dat was binnen enkele dagen al in huis. Hiermee heeft hij mijn auto uitgelezen en de foutcode die de auto gaf ingevoerd op het internet. Er zijn talloze fora waar mensen die zelf hun auto uitlezen hun ervaringen delen. Hier kon hij dan ook de informatie vinden die hij nodig had. Uiteindelijk is het hem zelfs gelukt het probleem op deze manier op te sporen en te verhelpen.

Kosten besparen? Zelf je auto uitlezen

Zelf je auto uitlezen helpt dus om kosten te besparen. Omdat je online allerlei hulpmiddelen kunt vinden om je auto uitlezen snel en eenvoudig te doen is dat niet meer beperkt tot de garagehouder. Ik las op de website van ODB Warenhuis ook hoe het moest, en ik denk zelfs dat ik het nu wel zou kunnen. Mijn vriend is blij dat hij nu de apparatuur in huis heeft om de auto te kunnen uitlezen. Dat kan hij nu ook doen bij zijn eigen wagen. Die protesteert ook nog wel eens, en nu kan hij zelf kijken wat er aan mankeert. Ik denk niet dat we eraan ontkomen de auto af en toe nog eens weg te brengen, maar het scheelt toch. Vooral als je weet wat er aan de hand is. Dan kan een garagehouder je niet laten opdraaien voor kosten die je helemaal niet hoeft te maken. Als je zelf weet dat het enige wat nodig is niet zoveel kost, bespaar je echt geld. Een reset van je auto bijvoorbeeld, dat is zo gebeurd. Ik vind het een echte uitvinding dat je auto uitlezen nu ook gewoon thuis kan.

Onderhoud voor de hele auto

Auto’s zijn tegenwoordig van steeds meer elektronica voorzien. Dat is materiaal dat vaak gevoelig is voor storingen. Daarom moet ook dat deel van de auto goed onderhouden worden. Nu is lang niet iedereen in staat dat zelf te doen, maar het voorwerk kun je wel thuis doen. Zelf de auto uitlezen is mogelijk met de apparatuur en informatie die je vindt via obdwarenhuis. Hier lees je alles over:

  • ODB2 koppelingen
  • Software
  • Apparatuur
  • Handleidingen voor het uitlezen van de auto

Zo kan elke consument die een beetje handig is zelf de auto onderzoeken. Ik denk dat deze trend zich nog wel voortzet. Omdat steeds meer van deze apparaten niet alleen voor garagehouders en monteurs beschikbaar is, kan de consument steeds meer zelf doen en bepalen. Daarmee wordt het een stuk makkelijker te beoordelen of je auto al toe is aan een kleine of grote beurt. Dat bespaart tijd en geld, en geeft je meer zekerheid over de status van je auto. Je auto uitlezen in je eigen garage is ook bereikbaar voor jou.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn