Dubbel glas prijzen kunnen nogal variëren van aanbieder tot aanbieder, tot wel 35%. Het loont dus zeker om eens goed rond te kijken en verschillende aanbieders te vergelijken, zodat u zeker weet dat u niet teveel betaalt. Daar komt ook nog eens bij dat niet iedere glaszetter volgens hetzelfde model zijn offerte opmaakt: zo kiezen sommige glaszetters ervoor om minder te rekenen aan materiaalkosten, maar juist weer meer voorrijkosten, of andersom. Om te voorkomen dat u voor verassingen komt te staan en om gemakkelijk alle dubbel glas prijzen te vergelijken kunt u bij Dubbelglaskennis.nl gratis zes offertes aanvragen bij glas specialisten bij u in de buurt. Zo ziet u direct wat voor u de goedkoopste optie is!

Dubbel glas prijzen vergelijken

Dubbel glas prijzen wisselen niet alleen per aanbieder, maar zijn ook afhankelijk van het soort dubbel glas dat u wilt laten plaatsen. U kunt kiezen uit de volgende opties in Nederland:

  • Standaard dubbel glas
  • HR dubbel glas
  • HR + dubbel glas
  • HR ++ dubbel glas

Standaard dubbel glas is precies wat u verwacht: twee lagen glas met een laagje lucht ertussen, wat ervoor zorgt dat het glas een isolerende werking heeft. Dit is de goedkoopste optie, met een gemiddelde prijs van ongeveer 30 euro per vierkante meter, en is vergeleken met de andere opties de slechts isolerende optie. Wel is het natuurlijk zo dat standaard dubbel glas significant beter isoleert dan enkel glas. HR dubbel glas heeft een betere isolerende waarde, door het gebruik van een coating om de warmte te weren. Hiervoor betaalt u 45 euro per vierkante meter. HR + dubbel glas is voorzien van een coating, maar ook van een gasvulling van Argon of Krypton, voor een betere isolerende waarde. Hier betaalt u 50 euro per vierkante meter voor. HR ++ dubbel glas is vergelijkbaar met HR + dubbel glas, maar heeft dan een spouwbreedte vanaf 15 millimeter, in tegenstelling met de spouwbreedte van 9 tot 12 millimeter van HR + glas. De prijzen voor dubbel glas van de HR ++ categorie liggen rond de 55 euro per vierkante meter. De prijzen voor dubbel glas zijn dus niet alleen afhankelijk van de aanbieder, maar ook van wat voor dubbel glas u kiest. Welke categorie dubbel glas u moet kiezen is afhankelijk van hoeveel isolatie u wenst. Daarbij kunt u natuurlijk ook rekening houden met het feit dat een betere isolatie betekent dat u minder stookkosten heeft en dat u dus op die manier uw investering terug kunt verdienen.

De laagste prijzen voor dubbel glas vinden

Dubbel glas aanbrengen heeft verschillende voordelen, zeker als u momenteel enkel glas heeft. Niet alleen zorgt dubbel glas ervoor dat u minder betaalt aan stookkosten, ook voelt uw woning aangenamer aan. Dit komt doordat het warmteverschil in uw woning een stuk minder wordt, omdat de ramen niet zo koud aanvoelen. Hierdoor voelt u minder tocht, zeker in vergelijking met enkel glas. Ook kan het zijn dat u uw huidige dubbel glas moet vervangen, wat u kunt zien aan het feit dat het glas lek is. Lek dubbel glas heeft vocht aan de binnenzijde, wat u vaak gemakkelijk kunt zien. Op het moment dat uw dubbel glas lek is, is het tijd om uw dubbel glas te vervangen. Lek dubbel glas kan door verschillende factoren komen, zoals een fabricagefout, verkeerd plaatsen of onvoldoende onderhoud, maar ook omdat het dubbel glas aan het einde van zijn levensduur is. Maar wat voor dubbel glas u ook wilt, bij Dubbelglaskennis.nl kunt u gemakkelijk de prijzen van dubbel glas vergelijken door zes verschillende offertes aan te vragen. Zo ziet u direct wat voor u de beste aanbieder is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn