janbanket - bruidstaartSamen met mijn man zijn we twee jaar geleden geëmigreerd naar België en hebben daar een kasteel gekocht. Dit kasteel hebben we verbouwd tot hotel, waar alle gasten het gehele jaar welkom zijn. Het had nog wel even wat voeten in de aarde maar na een verbouwing van zes maanden was het hotel helemaal af. Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen op de Hotelschool in Den Haag en zijn sindsdien altijd samen geweest. We ging gelijk na onze opleiding samen wonen en werkten allebei in de horeca. We waren best tevreden met ons leven, tot we een keer echt onze dromen aan elkaar vertelden. Het bleek dat we exact dezelfde dromen hadden en besloten toen hier iets aan te doen. We werden dat jaar allebei 30 en vonden dat het tijd was voor verandering. Tijdens een culinaire vakantie in België hebben wij het kasteel voor het eerst gezien. We waren er helemaal weg van en wisten dat dat het gebouw was waar al onze dromen zouden uitkomen. Mijn man is gek op koken en ik ben gek op bakken. Laatst heb ik nog een bruidstaart voor een vriendin gemaakt. Ze vond de taart super lekker maar verwees mij ook door naar de website van janbanket.nl. Daar haalde ik veel inspiratie vandaan. Heel handig vond ik ook de indeling van de taarten. Elke bruidstaart heeft een nummer, zodat klanten ook niet hoeven uit te leggen welke taart hun voorkeur heeft. Ze zeggen gewoon het nummer van de taart.

Een bruidstaart met verdiepingen

Deze eenvoud vond ik geweldig en dit systeem heb ik uiteindelijk ook op mijn taartenmenu gehanteerd. Naast de bruidstaart vond ik ook andere lekkernijen op de website janbanket.nl, zoals:

  • Chocoladebaby’s met luier
  • Relatiegeschenken
  • Bonbon met cadeauverpakking
  • Chocolade huwelijksgeschenken

Ik vond het echt geweldig en wil het assortiment in ons hotel ook wat gaan uitbreiden. Eerst ben ik me gaan specialiseren op de bruidstaart. Een bruidstaart moet natuurlijk lekker zijn, maar belangrijk is ook dat de bruidstaart er spectaculair uitziet. Ik ben gaan werken met verdiepingen. Een bruidstaart met verschillende verdiepingen ziet er gelijk geweldig uit en je hoeft niet moeilijk te doen dat de taart te zwaar wordt. De verschillende lagen steunen op de verdiepingen en door de vaak chique zuilen wordt de taart letterlijk en figuurlijk verheven naar een andere niveau. Ik heb verschillende proeftaarten gemaakt en uitgedeeld aan onze gasten. De proeftaarten heb ik uiteraard uitgebreid laten fotograferen, zodat mijn menukaart er ook om te smullen uitziet. Ik heb gewerkt met verschillende kleuren en figuren, natuurlijk is de taart wel vaak helemaal wit en zijn de details gekleurd.

Smullen maar

Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Omdat ik zelf de voorkeur geef aan een felgekleurde bruidstaart, heb ik hier ook een paar voorbeelden van gemaakt. Wat betreft smaak maakt het niet zo heel veel uit, de kleur staat vaak niet voor de smaak. Zelden heb ik klanten gehad die een bruine chocoladetaart bestelden voor hun huwelijk. Het ziet er in eerste instantie wat somber uit, maar met de juiste versieringen was de taart super leuk gedecoreerd. Je zag dat het een chocoladetaart was dus alle gasten waren al aan het lekkerbekken bij het aanzicht van de taart. Het is uiteindelijk een echte bruidstaart geworden door toevoegingen van allerlei tule en parels. Het thema van die bruiloft was ‘Parel van het land’ dus de gehele taart was voorzien van parels. De gasten vonden het geweldig en waren laaiend enthousiast. Zonder de inspiratie van de website van janbanket.nl was me dit nooit gelukt. De bruine bruidstaart was ontzettend smullen geblazen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn