Terratrainingen - SpuitlicentieAls landbouwer weet u vast en zeker dat het hebben van een spuitlicentie erg belangrijk is. U verbouwt waarschijnlijk gewassen. Dit kan uiteenlopen van tarwe tot aan mais. Maar ook van allerlei soorten groenten en fruit tot aan aardappelgewassen. Hoe dan ook, een spuitlicentie zult u nodig hebben als u chemicaliën over deze gewassen heen wilt spuiten om ze te beschermen tegen diverse slechte invloeden. U bent afhankelijk van de oogst. Dit kan staan of vallen bij een goede behandeling. In deze tijden is ecologie en biodiversiteit belangrijk. Maar duurzaam verbouwen moet niet ten koste gaan van uw inkomen. Als u daardoor een groter risico loopt omdat u nu geen spuitlicentie hebt en daardoor niet uw groentes kunt verdedigen, dan is de kans op een plantenziekte vele malen groter. En ook al hebt u wel een spuitlicentie en besluit u uit principe om geen stoffen meer te gebruiken zoals gewasbeschermingsmiddelen, dan nog verhoogt u uw eigen risico in tienvoud. Het is dus niet zo vreemd dat vele boeren en particulieren kiezen voor het halen van een spuitlicentie en dat is waar wij van terratrainingen.nl om de hoek komen kijken. Bij ons vindt u diverse trainingen en cursussen. Zowel trainingen voor beginners als ook vervolgopleidingen voor diegenen die zich willen verdiepen in een bepaalde handige aanvulling voor binnen uw bedrijf. Deze licentie is ook bij ons te behalen dus als dit is waar u naar op zoek bent, klik dan op “spuitlicentie” nadat u op onze site bent aangekomen en zoek rustig even verder. Komt u er niet uit en kunt u niet genoeg informatie over deze training vinden, dan kunt u ook naar het kopje met “contact” omdat u daar ons telefoonnummer, e-mailadres en een online formulier vindt dat u meteen kunt invullen en opsturen. Onze klantenservice staat voor u klaar om al uw prangende vragen over de spuitlicentie te beantwoorden. Schroom dan ook niet langer maar klim in de pen en plan een eerste kennismakingsgesprek of kies uit een van de beschikbare data waarop deze training gegeven wordt.

Hebt u een spuitlicentie nodig? Dan bent u hier aan het juiste adres

Als u een spuitlicentie nodig hebt, dan zult u zien dat u de keuze hebt uit twee verschillende certificaten. Zo is er de standaard spuitlicentie voor diegene die dit soort stoffen over hun gewassen heen willen sproeien. Dat kan met de hand maar daar is natuurlijk geen beginnen aan en u wilt er niet al te dicht op zitten. Maar als het slechts gaat om een kleine moestuin zoals een stadstuintje, dan hebt u daar geen grote machines voor nodig. Behoudt u wel te allen tijde afstand! Landbouwers gebruiken er speciale sproei-installaties voor die ze achter hun tractoren plaatsen zodat ze snel grote lappen land kunnen bestrijken en besproeien. Schakelt u liever een derde partij in? Bijvoorbeeld een gerenommeerd bedrijf dat hier zijn dagelijkse bezigheid van heeft gemaakt? Ook dan zult u deze spuitlicentie nodig hebben om dit toe te staan. Voor dergelijke bedrijven is er een andere spuitlicentie en ook voor die spuitlicentie kunt u bij ons een training volgen. Deze spuitlicentie voor derden is zowel voor uitvoerenden als ook voor alle verkopers van bestrijdingsmiddelen. Waar beschermt u uw gewassen eigenlijk tegen?

  • Tegen allerlei nare ziektes die grote delen van uw oogst kunnen doen mislukken
  • En tegen allerlei insecten die graag aan uw gewassen knabbelen. Van sprinkhanen tot aan slakken, dankzij een spuitlicentie hebt u geen last meer van dit ongedierte.

U begrijpt vast en zeker wel dat het aanvragen van een spuitlicentie erg belangrijk is. De overheid controleert hier erg streng op en u dient dan ook overeenkomstig met Europe richtlijnen en wetgeving in het bezit te zijn van een geldige spuitlicentie. Deze licentie kan namelijk verlopen. Sterker nog, u moet om de vijf jaar een nieuwe licentie aanvragen. U krijgt dan meteen een opfriscursus zodat u weer helemaal up to date bent en alle nieuwe regeltjes betreffende het verantwoordelijk bestrijden van ongedierte en ziekte kent.

Deze training duurt slechts 7 dagdelen

Uiteraard zijn er meerdere bedrijven waar u een dergelijke training kunt doen. Maar er kan er maar een de beste en goedkoopste zijn en dat zijn wij. Niet alleen voor dit type licentie bent u bij ons aan het juiste adres. We bieden een keur aan verschillende trainingen. Zo is bedrijfshulpverlening een zeer belangrijke cursus. Vrijwel elke werkgever of leidinggevende die mensen onder zich heeft in welke instelling, bedrijf, fabriek, kantoor of werkplaats dan ook dient hierover te beschikken. Er zal immers maar een bedrijfsongeval plaatsvinden terwijl er niemand is die u kan helpen. Dat is pas echt een ramp. In een fabriek of op een werkplaats zijn de risico’s vele malen groter dat er zich iets ernstigs voordoet. Maar het kan gebeuren dat iemand een hartaanval krijgt op kantoor. Als er dan niemand is die weet hoe hij een hartmassage moet toedienen dan kan dat fatale gevolgen hebben. Ook de veiligheid van uw bedrijf moet worden gewaarborgd. Een speciale veiligheidstraining die tevens klantgericht is, kan ook verplicht zijn. Zeker voor winkels zoals supermarkten is het handig dat er een veiligheidsexpert aanwezig is die bij onrust, vervelende klanten of iets ernstigs als een overval weet hoe hij of zij moet ingrijpen. Voor al deze trainingen en cursussen kunt u bij ons aankloppen. Kijkt u rustig verder op onze websites en kies de trainingen uit die bij u passen. We hopen snel van u te horen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn