Soilidvocht - VochtweringToen we eindelijk ons gloednieuwe huis konden betreden waren we dolgelukkig. Maanden hadden we stilzwijgend toegekeken hoe ons huis in aanbouw was en hadden we gezien hoe elke kamer langzaam opgebouwd werd. Toen het moment van oplevering eindelijk daar was sprongen we dus een gat in de lucht: we konden eindelijk ons oude huisje verlaten en naar iets nieuws! Na een aantal weken begonnen echter de problemen. Lekkage in de kelder, de vloer was helemaal nat. Blijkbaar had men bij de oplevering geen rekening gehouden met goede vochtwering. In ons oude huis hadden we eenzelfde soort probleem gehad en we wilden hier nu definitief vanaf zijn. We hebben Soil-ID ingehuurd om de problemen in onze kelder definitief op te lossen. Dit bedrijf kwam direct en ging zeer professioneel te werk. Binnen mum van tijd was de vochtwering van onze keldervloer dik in orde. Om aan te geven hoe snel dit ging zal ik een korte samenvatting geven van de gebeurtenissen. Hierbij bespreek ik een aantal punten:

  • Constatering van het probleem
  • Contact met het bedrijf
  • Diagnose
  • Oplossing

We ontdekten de problemen pas na een paar weken, wat maar weer bewijst dat we niet te vaak in de kelder komen. We gebruiken de ruimte, ik denk zoals de meeste mensen, meer als opslag en hebben alle dingen die we vaak gebruiken gewoon in huis rondslingeren. Toen ik echter een deur wilde repareren had ik mijn gereedschap nodig en ben ik de kelder ingelopen om dit te pakken. Toen ik de grond zag schoot er maar één ding door mijn hoofd: vochtwering. In ons oude huis waren we doodgegooid met deze term. De vochtwering van de muren was niet goed, onze keldervloer had betere vochtwering nodig, ik had het allemaal al gehoord. Het oude huis was eigenlijk een verloren zaak, er was een stuk meer mis dan alleen de vochtwering. Om deze reden hebben we eigenlijk nooit iets laten repareren, dit lieten we maar aan de volgende eigenaar. Nu we echter een nieuwe woning hadden vond ik het belangrijk om hier wel iets aan te doen, we moesten zorgen dat dit probleem direct in de kiem gesmoord werd. Ik haalde mijn vrouw en die gaf meteen een gil. Diezelfde avond nog heb ik contact opgenomen met Soil-ID en heb ik een afspraak gemaakt op hun kantoor in Utrecht. Enkele dagen later ben ik die kant op gegaan om de kwestie te bespreken.

Hulp bij vochtwering

Toen ik binnenkwam konden ze het op de een of andere manier al aan mijn gezicht zien. Nadat ik mijn verhaal had gedaan hadden ze direct al de juiste spullen op tafel liggen. Ze vertelden me kalm en precies wat het plan was en ik kon gelijk een indicatie krijgen van de kosten. Eerlijk is eerlijk, de prijs maakte me niet zoveel meer uit. Ik had gewoon hulp nodig om mijn huis te beschermen tegen lekkage en waterschade, de vochtwering moest gewoon in orde komen. De prijs die men vroeg was gelukkig erg redelijk en dus gingen we in meteen in zee. Al de volgende dag stonden een professional op de stoep. Deze vakman liep gelijk de kelder in om het probleem te observeren en stelde me toen gerust: de lekkage was eenvoudig op te lossen. We hadden te maken met optrekkend vocht, vocht vanuit de grond die in de vloer trok. Gelukkig had hij een ontzettend handig middel om dit op te lossen. Het was mogelijk om een beschermlaag onder de grond te creëren zodat het vocht niet meer bij de vloer kon komen. Onder de grond werd een vochtwering geplaatst waardoor we geen last meer zouden hebben van lekkage. De man liep terug naar zijn busje en kwam terug met een boor en een injectienaald. Nadat hij enkele gaten in de grond had geboord liet hij deze gaten vollopen met een bepaalde vloeistof. Deze vloeistof vormde onder de grond een bepaalde laag en zorgde zo voor een goede vochtwering van de hele vloer. Al met al heeft de hele operatie misschien een middag geduurd. Toen alles klaar was hebben we de vloer geprobeerd droog te maken, maar dit had nog wel wat meer tijd nodig. Na een paar dagen was alles droog en hebben we nooit meer last gehad van lekkage. Soil-ID heeft mij uitstekend geholpen bij het oplossen van dit probleem. Op hun website, http://soilidvocht.nl/, vind je veel meer informatie over alle diensten die dit bedrijf levert. Ze hebben onze problemen binnen enkele dagen opgelost. We kunnen dus niets anders dan dit bedrijf van harte aanbevelen! Onze vochtwering in na jaren eindelijk op peil, we hoeven niet bang meer te zijn voor wateroverlast!

Iets waar je niet aan denkt

Wanneer je een nieuw huis laat bouwen is vochtwering het laatste waar je aan denkt. Je bent met zoveel andere zaken bezig dat dit er gewoon bij inschiet. Vochtwering is echter essentieel om je huis in goede staat te houden, zorg dus dat je hier rekening mee houdt. Vraag de bouwvakkers welke vormen van vochtwering ze hebben toegepast en bepaal zelf of je dit voldoende vindt. Schakel de mannen van bovenstaande website in wanneer je vind dat er meer moet gebeuren. Surf direct naar http://soilidvocht.nl/ en maak vandaag nog een afspraak. Binnen enkele dagen ben je geholpen en zijn al je problemen opgelost. Niet denken maar doen! Lekkage behoort tot het verleden dankzij de diensten van deze professionals.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn