eta-aanvragen - Eta CanadaGaat u binnenkort naar dit machtige Amerikaanse land reizen? Dan hebt u een eta voor Canada nodig. Elk land dat is aangesloten bij het Visa Waiver Programma dient een zogenaamde “eta Canada” te hebben. Zonder eta voor Canada komt u het land niet eens in. Dat betekent dat u al door de douane in uw eigen land wordt tegengehouden. Soms gebeurt het weleens dat andere landen hier geen verantwoordelijkheid voor willen nemen. Dan landt u wel in een van de vele Canadese steden of komt u aan in bijvoorbeeld de haven van Vancouver, maar mag u het land vervolgens niet in. Zonder deze eta Canada bent u dan helemaal in de aap gelogeerd. U moet regelrecht terugvliegen en dat kost veel geld. Een luchthaven wordt daarom weleens een “no man’s land” genoemd. Tenminste, het gebied na alle controleposten. Maar dat gaat hier dus niet op. Landen met dit programma zullen u voor uw vertrek al streng controleren. Nederland hoort daar bij en dat is dan ook direct de reden waarom u op deze aanvraag moet letten. Hoe kunt u dan aan een eta voor Canada komen? Dat is waar wij om de hoek komen kijken wan via onze website zal u snel geholpen kunnen worden. Klinkt u dit als muziek in uw oren? Wacht dan niet langer maar maakt u snel die aanvraag compleet. In deze tekst zullen we daar zeker nog op terug komen en u helpen om de eta voor Canada aan te vragen. Eta staat overigens voor “electronic travel authorization” en geeft u de benodigde toestemming om het land in te komen. In principe komt het er op neer dat u met een visum moet reizen. Gelukkig betaalt u hier veel minder geld voor dan een echt visum. Het kost u slechts 7 dollar en dat is omgerekend ongeveer het equivalent aan iets meer dan 6 euro. U bent zeker geen dief van uw eigen portemonnee als u voor de aanvraag onze hulp zoekt. Sinds kort zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met de vertrekker van deze eta voor Canada. U kunt het dus geheel via ons regelen en daar zijn geen extra kosten aan verbonden!

De eta Canada aanvragen

Een eta voor Canada dient u tijdig te doen. Als al uw papieren in orde zijn en u geen opzienbarend verleden hebt, dan zal het meteen goedgekeurd worden door de ambassade van dit land. Dit gaat vrijwel digitaal dus het zal moeiteloos verlopen nadat u uw aanvraag hebt verstuurd. Wordt uw aanvraag echter afgewezen, dan hebt u wel een probleem want dan kan het nog behoorlijk lastig worden. Om wat voor redenen u dan ook geweigerd wordt, laat de hoop niet vieren. U kunt een nood-visum aanvragen bij de Canadese ambassade. Contactinformatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid. Houdt  u er dan wel rekening mee dat hier meerdere dagen overheen gaan. Als ook deze aanvraag wordt afgewezen, dan moet er wel echt iets bijzonders aan de hand zijn. Gelukkig komt dit vrijwel nooit voor dus de kans dat uw eta naar Canada na aanvraag direct wordt opgestuurd is aanzienlijk groot. Dit visum is maar liefst 5 jaar geldig dus mocht u na uw reis of vakantie de smaak te pakken hebben, dan kunt u komend jaar weer naar Canada vliegen zonder hiervoor speciale aanvragen te hoeven doen. Er zijn wel een aantal uitzonderingen:

  • Hebt u een Canadees paspoort maar woont u niet in dit land?
  • Reist u vanuit de Verenigde Staten naar Canada?
  • Of bent u al in het bezit van een ander visum om naar de noordelijk landen te gaan?

In deze gevallen hebt u geen eta voor Canada nodig. Valt u hier niet onder, bent u bijvoorbeeld een Nederlander die op zakenreis gaat naar Toronto, Ottawa of Quebec? Dan zult u wel een eta voor Canada moeten aanvragen.

Zorgeloos reizen dankzij ons

De eta naar Canada aanvragen is via onze website en peulenschil. U vult op de landingspagina: eta-aanvragen.nl direct uw aankomstdatum in. Dan wordt u doorgeleid naar het contactformulier waar u onder andere uw contact- en adresgegevens op invult. Daarnaast zal ook uw paspoortnummer opgevraagd worden net als diverse vragen over uw gezondheid en een aantal veiligheidsvragen. Hebt u een crimineel verleden? Dan bemoeilijkt dat de aanvraag. U stuurt het formulier direct naar ons op en dan houden we u op de hoogte via de mail. Houdt u daarom uw inbox goed in de gaten. U boekt uw vlucht vast ver van te voren dus u weet vast wel wanneer u aankomt. Dan kunt u ook ruim op tijd beginnen met het aanvragen van de eta naar Canada. Reist u met het hele gezin? Vraag dan voor iedereen dit visum aan. Canada is een zeer groot land. Finland staat bekend als het land van de 1000 meren. Maar als dat al zo is, dan mag u Canada gerust het land van 10000 meren noemen. Het is een veelzijdig en veilig land. U kunt klimmen en op wintersport in de geweldige Rocky Mountains of een van de hypermoderne steden bezoeken die er tegen de grens van de V.S. te vinden zijn. Wilt u liever op zoek naar heuse indianen? Dan zult u noordelijker moeten reizen, wie weet reist u wel door naar Alaska of de oostelijke kant van Canada waar u de oversteek naar Groenland kunt maken. Zo is er voor ieder wat te doen tijdens uw vakantie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn