Het kopen van een auto en het leasen van een auto hebben beide een aantal voor- en nadelen. Het zou dan ook mooi zijn als er een optie bestaat die de voordelen van beide opties combineert. De voordelen van het kopen van een auto zijn dat je de auto echt bezit. Het is jouw auto en je mag er mee doen en laten wat je wilt. Als je een auto least, dan is het niet echt jouw auto en je kunt er vaak ook zonder meer mee doen wat je wilt. Je zit bijvoorbeeld vast aan een x aantal kilometers. Het nadeel van het kopen van een auto is wel dat je een flink bedrag moet neertellen voor de auto. Als je least, dan koop je dus geen auto en heb je te maken met maandelijkse termijnen. Deze termijnen hoeven de auto ook niet af te betalen. Dat betekent dat je na 2 jaar de auto weer kunt inruilen voor een ander (nieuwer) model. Een voordeel van het leasen van een auto is vaak dat je een maandbedrag betaalt waar alles in zit. Dus je betaalt niet zelf apart ook nog eens verzekeringen en belastingen boven op het maandelijkse bedrag. Mocht er vervolgens iets met de auto gebeuren, dan heb je zelf nergens omkijken naar. Het leasebedrijf regelt alles en betaalt eventuele reparatiekosten. Als het je eigen auto is, dan zal je zelf alle kosten moeten betalen. Zo hebben beide opties voor- en nadelen. Er is echter een middenweg. Via financial lease kun je namelijk een auto leasen op manier dat de auto ook echt je bezit wordt. Andersom kun je dus ook zeggen dat je via financial lease een auto koopt, zonder dat je deze auto zelf koopt. Financial lease is een zakelijke vorm van financiering. Het is dus altijd gerelateerd aan een bedrijf of onderneming. Het idee is dat de onderneming de auto aanschaft. Dat betekent dat je zelf de auto kunt uitzoeken net als bij private lease, maar het is de leasemaatschappij die namens jou het volledige aanschafbedrag betaalt. Vervolgens heb je net als bij private lease of operationeel leasen te maken met een maandbedrag. Het verschil is echter dat de auto van jou is en dat je er mee kunt doen wat je wilt.

Wat betekent financial lease precies voor mij als autobezitter?

Financial lease is dus volledig anders dan wanneer je op de meer conventionele manier een auto least. Financial lease betekent dan ook dat je alleen de wagen krijgt. Alle extra belastingen, brandstofkosten en verzekeringen komen op je eigen rekening. Dat betekent dat het maandbedrag alleen uit het aflossingsbedrag bestaat met de daarbij behorende rente. De hoogte van je maandbedrag is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst wordt de hoogte van het maandbedrag bepaald door de kosten van de auto. Hoe duurder de auto, hoe hoger de maandlasten. Een tweede component die wordt meegenomen in de berekening van het maandbedrag is de contractduur. Een kort contract betekent hogere kosten. Tot slot kan er sprake zijn van een slottermijn. Als je hier gebruik van maakt, dan zijn de maandelijkse kosten lager. Je moet er dan echter wel rekening mee houden dat je aan het einde van de termijn een slottermijn moet betalen. Dit kun je echter verrekenen met de wagen door deze in te ruilen.

De voordelen van financial lease via autoleasecentrale.nl

Om het allemaal nog eens helder op papier te zetten volgen hieronder enkele voordelen van financial lease als je least via autoleasecentrale.nl:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn