Gezond leven, we weten allemaal dat dit belangrijk voor ons is en toch doen we het zo vaak niet. Hoe komt dit nu, waarom doen we nu niet dit wat voor onze gezondheid en levenskwaliteit zo van belang is? Vaak heeft dit te maken met het feit dat we het gewoon heel erg druk hebben. Er is zoveel wat we moeten, dat we vaak niet meer toekomen aan wat we zouden willen en waarvan we weten dat we het eigenlijk zouden moeten doen. Want wat houdt gezond leven nu eigenlijk in? Voldoende bewegen en de juiste dingen eten, dat is het feitelijk. Velen van ons nemen zich altijd maar weer voor om dit jaar toch echt naar de sportschool te gaan of om nu eindelijk eens zich aan te sluiten bij die sportclub. Maar dit blijft er toch vaak weer bij, omdat je toch ergens dat uurtje vandaan moet halen om dit ook daadwerkelijk te doen. Vaak hebben we er gewoon de puf niet voor. Het ironische is dat als je eenmaal gaat sporten, je daar echt meer energie van krijgt. Gezond leven of gezonder dan je nu doet, dat heeft echt een positief effect op je lijf. Je voelt je energieker, je wordt minder snel ziek en je bereikt een gewicht dat past bij jouw lichaam.Kijkt u ook eens op gezondwest.nl.

Voordelen gezond leven

Gezond leven brengt dus vele voordelen met zich mee. Je hebt hiermee bijvoorbeeld minder kans op diabetes, hart- en vaatziekten en cholesterol problemen. Maar dit is uiteraard allemaal al lang bekend en toch eten we niet altijd zoals het zou moeten. Waarom niet? Deels heeft dit te maken met gemak, het is zo handig om een kant en klaar maaltijd uit het schap te pakken of om een voorbewerkt product te kopen. Dat scheelt je vaak veel tijd bij het koken en dat komt ons goed uit in onze drukke levens. Een andere reden waarom we vaak niet zo gezond leven en eten als we zouden willen, is omdat de adviezen hiervoor steeds weer veranderen. De ene keer wordt ons afgeraden om zout te eten, de andere keer wordt er weer gezegd dat dit zo slecht nog niet is. En zo zijn er wel meer adviezen die steeds maar weer veranderen. Dat heeft deels te maken met hypes die rondgaan, maar ook met voortschrijdende wetenschappelijke inzichten. Uit onderzoeken komen regelmatig nieuwe inzichten naar voren over gezond leven, waardoor ook de adviezen op dit gebied dus weer veranderen.

Hulp van professional

Al de hiervoor genoemde zaken kunnen het lastig maken om gezond leven vol te houden. Je kunt daar waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken. Bijvoorbeeld de hulp van een specialist die:

  • kijkt naar wat voor voedingspatroon bij jou past
  • jou advies geeft over een te volgen eetpatroon
  • adviezen met betrekking tot bewegen kan geven

Niet alleen ontvang je op deze manier veel informatie over hoe je het gezond leven aan zou moeten pakken, maar ook fungeert een specialist vaak als een stok achter de deur. Je wilt immers niet zwaarder op je volgende afspraak komen. Bovendien werkt de steun die je krijgt vaak erg motiverend. Heb jij hulp van een voedingsconsulent nodig en ben jij woonachtig in de omgeving van Maasdijk? Dan kan voedingsconsulent Rhiannon Sonneveld van praktijk Gezond West jou uitstekend bijstaan. Zij stemt haar adviezen altijd af op jouw persoonlijke doelen en jouw persoonlijke situatie. Ieder mens is immers weer anders, waardoor ook bij iedereen weer een andere aanpak het best aanslaat. Wil jij graag hulp krijgen bij gezond leven, wil je beter eten en meer bewegen? Schakel dan de professionele hulp van deze voedingsconsulente in!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn