ben jij in staat om diverse time management technieken van timemanagement.nl op de juiste manier toe te passen of heb je juist constant een gebrek aan tijd? Veel mensen ervaren dat ze in hun dagelijks leven constant achter de feiten aanrennen, en dat maakt ze gestresst. Of het nu om je werk gaat of om je privé-leven maakt niet uit, time management kun je op alle vlakken van je leven toepassen. En als je denkt dat je daardoor niet meer in staat bent om dingen impulsief te doen heb je het mis. Het is namelijk zo dat je juist als je je agenda en planning onder controle hebt veel meer ruimte hebt om impulsieve dingen te ondernemen en last-minute taken op te pakken die je niet had ingepland. Als jij wilt leren hoe je dat aanpakt dan kun je je aanmelden voor de cursus via de website timemanagement.nl. Deze is opgezet voor mensen die willen leren hoe ze slimmer en effectiever met hun tijd omgaan, en je leert er diverse technieken die je gaan helpen meer tijd over te houden. Deze cursus time management is echt iets voor jou als je je herkent in 3 of meer van de volgende punten:

  • Je ervaart constant tijdgebrek, zowel thuis als op je werk
  • Je neemt constant werk mee naar huis
  • Je hebt moeite met prioriteiten stellen
  • Je inbox stroomt constant over van de e-mails
  • Je komt niet to aan lange termijn-klussen
  • Je wordt makkelijk afgeleid van je werk

Al deze kenmerken zijn herkenbaar voor mensen die niet slim met hun tijd omgaan. Als jij je ook in meerdere punten herkent dan is deze cursus zeker iets voor jou en kun je er veel van leren.

Wat leer je tijdens de cursus time management?

Het belangrijkste wat je tijdens deze cursus time management gaat leren is prioriteiten stellen en bepalen wat belangrijk is. Om een slimmere planning te maken moet je bovendien leren hoe je bepaalt hoeveel tijd je nodig hebt per taak. Als je alle taken vervolgens een bepaalde score geeft, afhankelijk van hoe belangrijk ze zijn, kun je beter plannen. Het geeft je rust in het huidige moment omdat je weet dat alles wat je nog moet doen ingepland staat en je er nu niet aan hoeft te denken. Dit noemen ze bij deze cursus time management ook wel ‘professioneel dingen uitstellen’, want je bepaalt zelf wanneer je alles doet, en laat het dan even los tot dat moment daar is.

Hoe krijg je meer overzicht op je werk?

Een goede time management houdt ook in dat je een compleet overzicht hebt van alles wat je nog moet doen en hoe de zaken ervoor staan. Daarom gaan ze bij deze cursus ook in op technieken die je kunt gebruiken om meer helderheid te krijgen. Gebruik jij bijvoorbeeld de mappen in je e-mailbox op een handige manier? En hoe heb je je bureaublad en de rest van de mappen op je computer ingericht? Tijdens de cursus time management krijg je veel tips waarmee je meer overzicht krijgt, die je daarna heel gemakkelijk direct in de praktijk kunt brengen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn