Heb jij een hond? Dan is het verstandig om voor jouw dier een hondenhok te kopen. Veel mensen doen dit niet, het beestje kan immers ook wel gewoon op een kussen of in een mand liggen? Dat is zeker het geval, maar kijk eens naar jezelf, jij hebt ook graag een plek die helemaal van jou is. Een plek waar jij je terug kunt trekken en rust kunt hebben. Dat geldt voor je dieren net zo, die willen ook graag een eigen plekje hebben en voor jouw viervoeter is een hondenhok echt ideaal! Zo hebben ze echt een plek voor zichzelf, een ruimte die alleen van hen is en niet van iemand anders. Vaak heeft een dergelijk hok naast de ingang nog een stukje opzij, waar geen raam zit. Zo kan jouw dier zich echt terugtrekken als hij dat wil of juist met de kop in de in- en uitgang gaan liggen, om zo de omgeving in de gaten te kunnen houden. Op die manier biedt jij jouw hond dus de keus en kan hij zelf kiezen waar hij op dat moment behoefte aan heeft: contact met de buitenwereld of juist niet. Dat maakt een hondenhok tot een zeer prettig verblijf!

Hondenhok voor binnen en buiten

Als jij een hondenhok gaat kopen, waar zet jij deze dan neer? Je kunt hem zowel binnen als buiten neerzetten. Als jouw viervoeter vaak buiten is, dan is een eigen hok prettig omdat dit dan bescherming biedt tegen diverse weersomstandigheden. Het biedt schaduw in het geval van een fel schijnende zon en beschutting tegen regen en wind. Zo kan jouw hond heerlijk buiten liggen, zonder last te hebben van het weer! Maar ook kun je natuurlijk prima het hondenhok binnen neerzetten, om de redenen die we hierboven al vermeldden. Wat uiteraard ook altijd een mogelijkheid is, is om twee exemplaren te kopen. Dat is echt een goede optie op het moment dat jouw dier eigenlijk even vaak binnenshuis is als lekker in de tuin ligt. Zo zorg je ervoor dat hij altijd een eigen plek heeft, waar hij dan ook maar is! Waar je wel even op moet letten bij aanschaf, is dat niet alle hokken geschikt zijn voor zowel binnen als buiten. Sommige zijn echt bedoeld voor gebruik binnenshuis, terwijl andere juist zo gemaakt zijn dat ze goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen en daar ook bescherming bij bieden. Kies dus voor een hondenhok dat past bij de locatie waar jij deze neer wilt zetten!

Verschillende varianten

Ga je een hondenhok aanschaffen, dan zul je zien dat er verschillende varianten te krijgen zijn. Er bestaan verschillen wat betreft:

  • het formaat
  • het gebruikte materiaal
  • met of zonder terras

Denk dus eerst eens goed na over waar jij nu eigenlijk naar op zoek bent. Het formaat dat je nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van de grootte van jouw hond. Een groot dier heeft ook een groot hok nodig. Nu denk je misschien, voor een klein beestje is een groot hondenhok ook prima, maar toch is het beter dan een wat kleiner exemplaar te kiezen. Als de ruimte te groot is, biedt het gevoelsmatig te weinig bescherming, waardoor jouw hondje er toch niet graag in zal liggen. Is jouw dier een knager, dan is het verstandig om te kiezen voor een van de hokken die aan de randen voorzien zijn van aluminium strips, om zo de levensduur te verlengen. Wat voor soort hondenhok jij ook nodig hebt, bij Dierenverblijf kun je altijd een geschikt exemplaar vinden. Kijk gewoon eens rond op dierenverblijf.com en je zult zien dat ze ook voor jouw viervoeter een geschikt exemplaar op voorraad hebben!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn