Voor het verwarmen van gebouwen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Een van de nieuwste technieken is het gebruik van infrarood panelen. Het is een optie die zeker de moeite van het overwegen waard is, gezien het feit dat veel andere verwarmingssystemen niet bepaald gunstig voor het milieu te noemen zijn. Centrale verwarming draait immers normaal gesproken op gas en we weten allemaal dat we van deze fossiele brandstof af moeten. Niet alleen omdat het niet goed is voor het milieu, maar ook omdat het aardbevingen oplevert in de winningsgebieden. Met infrarood panelen heb je geen gas meer nodig voor het opwarmen van jouw huis en dat is natuurlijk een absoluut pluspunt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere verwarmingsbronnen, zoals een houtkachel, maar ook dit is niet heel milieuvriendelijk. Kies je voor aardwarmte, ook dan loop je het risico op trillingen van de bodem. Uit nieuwe onderzoeken blijkt namelijk dat het werken met aardwarmte ook voor kleine aardbevingen kan zorgen. Het is dus best lastig om een duurzame manier van verwarmen te vinden, maar infrarood panelen kunnen hierbij zeker een rol spelen!

Infrarood panelen zijn milieuvriendelijk

Op wat voor manier zijn infrarood panelen nu precies duurzaam te noemen? Ten eerste vanwege het feit dat ze op stroom werken. Zorg jij er voor dat je groene stroom afneemt bij je energieleverancier, dan verwarm jij je woning dus energieneutraal. Nog beter zou het natuurlijk zijn om voor de aanleg van zonnepanelen op je eigen dak te kiezen, als je daartoe de mogelijkheid hebt. Dan weet je zeker dat je groene stroom gebruikt en bovendien heb je dan ook eigenlijk geen verwarmingskosten meer, na de investering in de zonnepanelen. Dit is voor je portemonnee dus ook nog eens een goede oplossing. Een andere reden waarom infrarood panelen milieuvriendelijk zijn, is dat ze niet de lucht opwarmen, maar objecten en personen. Hierdoor is er veel minder energie nodig om binnenshuis voor een aangename temperatuur te zorgen. En besparen op energieverbruik is natuurlijk nog altijd de beste keus als het aankomt op duurzaamheid. Niet alleen het duurzame aspect is een reden om te kiezen voor deze verwarmingsoptie, ook is het zo dat veel mensen het als heel prettig ervaren in gebruik omdat het direct je lichaam verwarmt en niet de lucht. Daardoor komt de warmte echt tot in je botten bij je binnen. Ook dat is dus een goede reden om voor infrarood panelen te kiezen.

Specialist in infraroodverwarming

Een echte specialist op het gebied van infrarood panelen, is HeatXL. Zij leveren deze producten aan:

  • kerken
  • sportcomplexen
  • bedrijfshallen
  • groothandels
  • installateurs

Al deze bedrijven en instellingen kunnen dus bij hen terecht op het moment dat zij interesse hebben in het gebruik van deze middelen als verwarmingsbron. Bij HeatXL kan men terecht voor verschillende merken op dit gebied, die allen een hoogstaande kwaliteit leveren. Op die manier weet je zeker dat je een goed product in huis haalt. Het fijne van de infrarood panelen, is dat je ze op elke gewenste plaats op kunt hangen, dus bijvoorbeeld ook aan het plafond. Ze zijn heel plat en kunnen daardoor op veel plekken eenvoudig bevestigd worden. Doordat er bovendien nu ook varianten verkrijgbaar zijn met een mooie print erop, vormen ze ook nog eens een mooie toevoeging aan het interieur. Het is alsof je een schilderij ophangt, dat ervoor zorgt dat je het lekker warm krijgt. Zo krijgt verwarming wel een heel ander gezicht. HeatXL is dus het adres voor bedrijven en instellingen om mooie en kwalitatief hoogwaardige infrarood panelen aan te schaffen als verwarmingsbron voor hun gebouwen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn