Ben jij ook aan een nieuw voertuig toe? Omdat je gezin bijvoorbeeld gegroeid is of omdat de kinderen uit huis zijn gegaan en je aan een kleiner model genoeg hebt? Dan kun je natuurlijk meteen bij de garage je oude exemplaar inruilen of je kunt je auto verkopen. Wat is nu de beste keus om te maken? Dat is natuurlijk per persoon verschillend en beide mogelijkheden hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Een groot voordeel van inruilen is natuurlijk dat je je oude bolide meteen kwijt bent en dat het je verder geen tijd kost. Daarentegen loop je wel de kans dat de inruilwaarde lager is dan wat je ervoor zou krijgen als je je auto verkopen zou. Kies je dus voor verkoop, dan heb je kans dat je er meer geld aan overhoudt. Maar tegelijkertijd loop je dan vaak weer tegen andere problemen aan. Want kies je voor zelf je auto verkopen, dan zul je wel de ruimte bij huis moeten hebben om een tijdje een extra wagen te stallen. Stel dat de verkoop niet echt opschiet, dan kan je oude bolide je zomaar een hele tijd in de weg staan. Een ander minpunt is dat je zelf zult moeten onderhandelen. Ben je hier niet zo goed in, dan kan het dus maar zo zijn dat je teveel laat afdingen en dat de koper uiteindelijk een veel lagere prijs bedingt dan je er eigenlijk voor had willen krijgen. Zelf je auto verkopen is ook lastig als je zelf weinig verstand van auto’s hebt. Want wat voor vraagprijs moet je dan hanteren en hoe weet je dat de koper je geen dingen op de mouw spelt over een slechte staat van bepaalde auto-onderdelen zodat de waarde lager zou zijn? Dit soort zaken maakt zelf een auto verkopen voor veel mensen erg lastig en daarom zien zij er vaak maar vanaf.

Je auto verkopen hoeft niet moeilijk te zijn

Een ander probleem waar je tegen aan kunt lopen als je je auto verkopen wilt, is het probleem van hoe je deze dan te koop aan gaat bieden. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je bolide gewoon langs de kant van de weg te zetten met een te koop bordje erbij, maar dan moet je wel geluk hebben dat er een keer iemand langs komt rijden die interesse heeft. Het bereik aan potentiële klanten is dan immers maar klein. Je kunt ook heel goed je auto verkopen via internet, hiervoor zijn verschillende sites beschikbaar. Maar ook dan is het maar de vraag hoe lang het duurt voordat de verkoop eindelijk rond is en bovendien bestaat er natuurlijk altijd nog het risico op oplichting. Wil jij graag zelf je auto verkopen, maar zie je het vanwege bovenstaande redenen niet zitten? Dan is het goed om te weten dat er een goede oplossing is, namelijk de site van de Auto Inkoop Specialist. Zij stellen iedereen in staat om hun voertuig tegen een gunstige prijs van de hand te doen. Hoe werkt dit dan precies en moet je hiervoor zelf veel kennis van auto’s hebben? Je hebt zelf weinig kennis nodig, je hoeft slechts de volgende stappen uit te voeren voor je auto verkopen:

  • je kenteken opgeven of je merk en type bolide selecteren
  • aangeven of je auto in goede staat verkeert, of deze schadevrij is of dat er juist verschillende onderdelen opgeknapt zouden moeten worden
  • informatie geven over de kwaliteit van het interieur
  • aangeven hoeveel kilometer er in totaal met de wagen gereden is
  • informatie geven over de kwaliteit van de banden, zijn deze bijna aan vervanging toe of zit er nog voldoende profiel op

Als je wilt, kun je vervolgens nog een foto uploaden, zodat er een nog beter beeld ontstaat en dit zal de verkoop zeker ten goede komen. Vervolgens wordt jouw wagen zichtbaar voor de dealers die bij deze site zijn aangesloten en zij krijgen allemaal de kans om een bod uit te brengen. Jij krijgt dus binnen 24 uur verschillende deals aangeboden en je kunt dan zelf bepalen of je jouw auto verkopen wilt aan de hoogste bieder of dat je het bedrag niet hoog genoeg vindt.

De Auto Inkoop Specialist is een goede keus

Je auto verkopen gaat via deze site dus erg eenvoudig en je hoeft er zelf eigenlijk maar weinig voor te doen. Dat is natuurlijk een van de redenen om voor de Auto Inkoop Specialist te kiezen. Maar er zijn meer redenen, zo hoef je bijvoorbeeld geen geld te bepalen als je je auto verkopen wilt via hen. Aanmelding op de website is geheel gratis en vrijblijvend. Een ander pluspunt is dat alle dealers die bij hen aangesloten zijn door de RDW erkend zijn en je er dus op kunt vertrouwen dat je met een betrouwbare koper te maken hebt. Wil je aan een van de bieders jouw auto verkopen, dan krijg je naast de RDW vrijwaring bovendien meteen je geld, cash of op je bankrekening. Je kunt er dus meteen over beschikken. Is je auto verkopen via hen nu een interessante optie, haal je daar succes mee? Jazeker, het slagingspercentage is bij hen maar liefst tachtig procent, wat laat zien dat veel verkopers de geboden prijzen hoog genoeg vonden. Alles bij elkaar genoeg reden dus om de mogelijkheden eens te bekijken en te zien of het ook voor jou iets is als je jouw auto verkopen wilt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn