Steeds meer mensen zien het nut in van het verduurzamen van hun woning en een van de stappen die je dan zeker moet zetten is je spouwmuur isoleren. Willen we ervoor zorgen dat de opwarming van de aarde niet de spuigaten uit gaat lopen, dan zullen we allemaal ons steentje bij moeten dragen. Natuurlijk zijn de grote bedrijven de grootste vervuilers, maar als wij als consumenten ook allemaal een stapje zetten, dan kunnen we met zijn allen ook heel veel betekenen. De druppel op de spreekwoordelijke gloeiende plaat zal dan toch al snel een plasje gaan vormen en anderen aansporen om ook mee te gaan doen. Je spouwmuur isoleren is een van de zaken die je kunt gaan doen, net als bijvoorbeeld het kiezen voor een goede isolatie van je dak en vloer en ook het kiezen voor goed isolerend glas is natuurlijk altijd een aanrader. Je kunt hier speciaal mee aan de slag gaan, maar je kunt dit soort zaken ook meenemen bij je eerstvolgende verbouwing. Je bent dan immers toch al bezig en kunt het dan zo meepakken. Weet in ieder geval dat je spouwmuur isoleren veel positieve effecten zal hebben.

De positieve effecten van spouwmuur isoleren

Aan wat voor positieve effecten moet je dan denken? Als je isolatie slecht is, dan krijg je als eerste vaak last van vochtproblemen in je woning. Dit resulteert in een onaangenaam woonklimaat en bovendien is vochtige lucht lastiger op te warmen dan droge. Door te kiezen voor je spouwmuur isoleren, kun je veel vochtproblemen voorkomen en dat zorgt dus voor meer comfort en voor minder gasverbruik om tot de zoveel binnentemperatuur te komen. Daarnaast is het zo dat een slechte isolering vaak zorgt voor tocht en een gevoel van kou. Hierdoor raak je al snel geneigd om de thermostaat nog wat hoger te draaien, omdat je het gewoon kil vindt binnen. De spouwmuur isoleren lost ook dit probleem op. Dit zijn dus al twee manieren waarop een goede muurisolatie zorgt voor meer comfort in huis en voor een lagere energierekening, omdat de verwarming niet meer zo hoog hoeft te staan en het minder energie kost om op dezelfde binnentemperatuur te komen. Dat is natuurlijk niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Het lagere verbruik zal resulteren in een lagere energierekening en wie wil dat nu niet! Door de besparen op energiekosten, kun je de kosten van je spouwmuur isoleren bovendien binnen maar liefst 3,5 jaar terugverdienen. Dat is dus zeker een gunstige investering in je woning!

Vraag offertes op

Wil jij je spouwmuur isoleren laten, dan laat je dit uiteraard doen door een bedrijf dat hier gespecialiseerd in is. Alleen, hoe vind je deze nu en hoe weet je nu wie je een gunstige prijs kan rekenen? Je kunt dit natuurlijk zelf uit gaan zoeken, door verschillende bedrijven in jouw regio te benaderen met de vraag of zij jouw spouwmuur isoleren kunnen en hoeveel dit jou zou kosten. Maar dit kost best wat tijd. Het kan ook een stuk gemakkelijker, namelijk door gebruik te maken van de vergelijkingssite spouwmuur.isolatie-offertes.nl. Daar vul je een aantal gegevens van jezelf in, namelijk:

  • je naam en adresgegevens
  • je mailadres en telefoonnummer
  • de periode waarin jouw woning gebouwd is
  • omschrijving van hetgeen geïsoleerd moet worden

De site stuurt jouw aanvraag vervolgens door naar maximaal vijf bedrijven bij jou in de buurt die jou vervolgens een offerte zullen sturen. Zo zie je snel bij wie je allemaal terecht kunt en wie jou de beste deal kan geven voor jouw spouwmuur isoleren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn