schnek.nl - SchnekFotograferen is voor veel mensen een hobby waar ze veel tijd en aandacht aan spenderen. Het is in principe een vrij eenvoudige manier om je artistieke talenten te tonen. Als je een schilderij wil schilderen, dan heb je zelf nogal wat kwaliteiten nodig om iets moois tevoorschijn te toveren. Je moet schildertechnieken gebruiken en composities en verder is het niet voldoende om lukraak wat kleuren op het doek te schilderen. Er is dus talent nodig. Bij het maken van foto’s hoef je alleen te richten en te klikken. Iedereen kan dit doen en dat is dan ook de reden dat iedereen in wezen en fotograaf kan zijn. We gaan op vakantie en klikken er rustig op los en komen thuis met honderden foto’s, vooral in deze tijden waarin je foto’s niet meer hoeft te ontwikkelen. Alle foto’s worden direct opgeslagen op een SD kaartje en daarna kun je alle foto’s op de computer tevoorschijn toveren en eventueel zelf uitprinten. Er komt geen ontwikkeling meer aan te pas en je hoeft je rolletjes ook niet meer naar de fotograaf te brengen. Dit maakt het dus mogelijk dat iedereen zichzelf fotograaf kan noemen. Toch is er meer nodig als je echt een artistieke fotograaf wil worden. Mensen die met fotobewerkingsprogramma’s werken zien zichzelf al snel als een professionele fotograaf, maar er zijn natuurlijk tal van technieken die je kunt gebruiken voordat je aan de slag gaat met de bewerking. En ook wat bewerking betreft zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden dan alleen spelen met de kleuren. Dus als je aan de slag wilt gaan met fotograferen op een manier waarvan je echt kunt zeggen dat het artistiek is, dan is het beter om een cursus te volgen gegeven door Han Schnek. Het mooie van een cursus van Han Schnek is dat je zowel als beginner een cursus kunt volgen maar ook wanneer je al wat verder gevorderd bent. Daarnaast kun je verschillende soorten cursussen volgen bij Han Schnek. Zo kun je onder andere de volgende cursussen volgen:

  • Basis workshop Camera techniek
  • Basis workshop compositie
  • Basis workshop vakantie fotografie

Meer informatie over de cursussen van Han Schnek vind je op schnek.nl

Voordat je begint met een cursus wil je natuurlijk meer weten. In dat geval kun je als eerste op de website van Han Schnek kijken. Hier vind je impressies van foto’s die gemaakt zijn door cursisten. Zo weet je meteen wat voor niveau je kunt bereiken als je een cursus volgt bij Han Schnek. Verder kun je ook meteen zien wanneer je cursussen kunt volgen en wat de samenstelling is van de groepen. Zo kun je natuurlijk gewoon avondcursussen volgen. Op deze manier kun je een cursus fotografie prima combineren met je werk. Tevens kun je er voor kiezen om een cursus te volgen in kleine groepen, zodat je voldoende aandacht krijgt van Han Schnek. Ook kun je er voor kiezen om privé lessen te volgen. Dat is natuurlijk ideaal als je echt de ambitie hebt om een professional te worden. Je kunt ook een eendaagse workshop volgen om je talenten een beetje aan te scherpen. Een dergelijke cursus is vaak al voldoende om je direct bepaalde inzichten te geven die je meeneemt tijdens je volgende fotografie sessies.

Goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Als je een cursus van Han Schnek wilt volgen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je de locatie van de cursus gemakkelijk kunt bereiken. Het is daarom goed om te weten dat de cursuslocatie zich direct tegenover het station in Haarlem bevindt. Dus met de trein en bus is de cursus gemakkelijk te bereiken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn