Een tijdje geleden waren mijn ouders veertig jaar getrouwd en om dit te vieren hebben ze hun kinderen en kleinkinderen uitgenodigd voor een midweek in een bungalowpark. Ze hadden vier huisjes gehuurd, waarbij mijn broers en ik ieder, met aanhang en kinderen een eigen huisje zouden hebben en mijn ouders hadden hun eigen huisje. Dit is een erg gezellige week geworden en het park had veel faciliteiten, waaronder een speelhal. Hier bleek een airhockeytafel te staan en dat bracht bij mijn broers en mij veel nostalgische gevoelens teweeg. We hebben meteen een paar potjes airhockey gespeeld en we waren daarbij net zo fanatiek als wij vroeger waren. Wat we echter wel constateerden is dat onze kinderen geen idee hadden wat we aan het doen waren. Ze hadden zelfs nog nooit van airhockey gehoord. En dat terwijl het voor ons zo’n feest van herkenning is om weer eens airhockey te spelen. We hebben onze kinderen daarom precies geleerd hoe je dit spel kunt spelen en waar je op moet letten om te kunnen winnen van je tegenstander. Het duurde niet lang voor ook zij de smaak goed te pakken hadden en wij als vaders niet eens meer aan spelen toe kwamen, omdat de kinderen het zo leuk vonden om airhockey te spelen. Het is wel een genot om die jongens zo op te zien gaan in het spel, net zoals wij dat vroeger deden.

Airhockey voor thuis

Eenmaal thuisgekomen kreeg ik het idee om een tafel voor airhockey te kopen die ik in de garage kan zetten, zodat mijn kinderen en ik hier thuis op konden spelen. Ik vind het leuk om met hen airhockey te spelen en het is weer eens wat anders dan al die spelcomputers waar ze tegenwoordig de hele dag achter zitten. Met airhockey krijgen ze tenminste ook een beetje lichaamsbeweging. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een tafel voor airhockey die betaalbaar is en waarmee we thuis kunnen spelen. Ik wist niet of die verkrijgbaar waren, want ik ken die tafels alleen maar van speelhallen, waar je een muntje in de tafel moet gooien om te kunnen spelen. Zo ben ik op airhockeytafels.nl terecht gekomen, waar ik erachter kwam dat je wel degelijk ook als particulier een airhockeytafel voor thuis kunt kopen. Dat is fantastisch natuurlijk. Ik heb telefonisch contact opgenomen met de mensen van Airhockeytafels.nl en gevraagd:

  • Op welke specificaties ik moet letten
  • Wat voor accessoires erbij een tafel zitten
  • Of er veel onderhoud aan een tafel gepleegd moet worden
  • Hoeveel stroom een tafel vergt

Ze hebben me fijn geholpen en van alle informatie voorzien die ik wilde hebben, waarna ik op de website kon bepalen welke tafel voor ons thuis geschikt was. Ik wilde wel een beetje een goede tafel die overeenkomt met de tafels zoals die in speelhallen gebruikt wordt. Het is leuk dat er zoveel modellen en mogelijkheden op de website van Airhockeytafels.nl te vinden zijn en daarmee heb ik een heel mooie tafel weten te selecteren, die ik vervolgens direct heb aangeschaft.

De levering en installatie

Ik had de kinderen helemaal niets verteld van mijn plannetje, maar besloten om de tafel als verrassing te laten bezorgen, zonder dat hier een directe reden achter zit. Ik wil niet dat er onrust ontstaat over wie de eigenaar is van de tafel, dus niemand kreeg hem voor zijn verjaardag, of voor Sinterklaas of Kerst. Ik heb de tafel gekocht omdat ik het leuk vind om airhockey met mijn kinderen te spelen en ze hebben natuurlijk geluk dat ze zo’n coole vader hebben die zomaar een airhockeytafel aanschaft waar zij ook veelvuldig gebruik van mogen maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn