Wanten van schapenvacht en wol

De winter kan een heerlijk seizoen zijn en je kunt echt van de frisse winterlucht genieten, mits je maar beschikt over goede wanten of handschoenen. De meeste mensen kiezen voor het laatste, omdat dit ze meer grip geeft op zaken. Iedere vinger kan dan immers nog los in de handschoen bewogen worden en dat kan het gemakkelijker maken om bijvoorbeeld dingen op te pakken. Maar toch kan het voor mensen met een slechtere doorbloeding echt een aanrader zijn om voor wanten te kiezen. Daarin zitten immers al je vingers bij elkaar in, als het ware, één ruimte. Ze worden niet afgekneld en hebben de ruimte. Bovendien kunnen ze op deze manier elkaar warm houden. Het blijkt dan ook vaak dat dit veel effectiever is om kou te voorkomen dan vingerhandschoenen. Als jij ook altijd heel snel last hebt van de koude handen, dan is het dus absoluut aan te raden om eens te overwegen hiervoor te kiezen. Op de echte koude vriesdagen, die we ongetwijfeld in Nederland weer gaan beleven, kun je met wanten aan toch heerlijk naar buiten zonder dat je met half bevroren handen weer thuis komt!

Wanten bieden ook andere bescherming

Als je denkt aan de beschermende werking van wanten, dan denk je natuurlijk vooral aan de bescherming die zij bieden tegen de kou. En dat is natuurlijk ook zeker het geval en voor de meeste mensen de voornaamste reden om ze te kopen. Maar er is nog een manier waarop zij beschermen en dat is tegen het uitdrogen van je huid. De schrale winterwind en de lage temperaturen zorgen er namelijk ook voor dat je huid uitdroogt iedere keer dat je naar buiten gaat. Doordat je goed ingepakt gaat en de meeste mensen een wat vettere gezichtshuid hebben, hebben andere lichaamsdelen hier vaak niet onder te lijden, maar je handen wel. Wanten zorgen ervoor dat de droge lucht geen vrij spel heeft en ze voorkomen uitdroging. Ook kun je op deze manier heel goed het ontstaan van barsten en kloven voorkomen, vaak het gevolg van een uitgedroogde huid. Wie hier wel eens last van heeft gehad, weet dat dit erg pijnlijk is en dat het bovendien vaak ook erg lastig te voorkomen is. Trek je echter goede wanten aan en begin je deze te dragen zodra het herfstig wordt, dan zul je hier in het vervolg niet zomaar meer last van hebben!

Texelana biedt uitstekende kwaliteit

Wil jij er zeker van zijn dat je goede wanten koopt, dan moet je absoluut kiezen voor die van het merk Texelana. Zij maken deze kledingstukken van schapenvacht, waardoor ze echt een zeer goede bescherming geven. De buitenzijde van suède en de voering van schapenwol garanderen een goede ademing, waardoor zweethanden voorkomen worden. Tegelijkertijd bieden ze ook heel veel warmte. Doordat de wol bovendien nog een klein beetje van het originele wolvet, lanoline, bevat, verzorg jij als het ware je handen iedere keer dat jij een want aantrekt. De wanten van Texelana bieden dus op verschillende manieren uitkomst:

  • ze beschermen uitstekend tegen kou
  • de lanoline voorkomt uitdroging van de huid
  • ze voorkomen dat je last krijgt van pijnlijke kloven en barsten

Nu zul je misschien denken, deze kledingstukken passen niet echt in mijn stijl. Het moet ook gezegd worden dat de want er meestal niet echt stijlvol uitziet, maar bij de exemplaren van dit merk is dat zeker wel het geval. Ze zijn zeer stijlvol en vormen daardoor echt een goede aanvulling op jouw persoonlijke kledingstijl. Nooit meer last hebben van koude handen, van barsten en kloven? Kies dan voor de wanten van Texelana!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn